To førere med to seiere

Nytt av året er at det ikke lenger er A-førere som kjører Superbike og Superstock 600, og B-førere som kjører Rookie 1000 og Rookie 600. Nå kjører alle sammen i klassene Superbike og Superstock 600. De førerne som er innenfor 107% av tiden til raskeste fører, kjører NM i Superbike og Superstock, mens de som kjører saktere enn 107% av tiden til raskeste fører, kjører i Norgescup. De som kommer på de tre første plassene i Norgescup-løpene i 1000- og 600-klassen, får mulighet til å kjøre NM-runde i Superbike og Superstock 600. Det ikke lenger noen som er garantert plass i NM-klassene; skal man kjøre i disse, må det kjøres fort så man er innenfor tidsmessig.

Unge og lovenede
Det er flere unge talenter som klatrer oppover resultatlistene. I Superbike er både Fredrik Ommedal og Marius Ripel Jensen med og kjemper i toppen. Marius Ripel Jensen måtte bryte det første løpet etter at innmaten i potta ble «skutt ut», og noen lurte på om den berømte «bikkja i bakken» nå hadde funnet veien til Vålerbanen. Fredrik Ommedal imponerte stort i sitt første Superbike-løp. Han tok lisens for ett år siden, og kjørte Rookie 1000 i fjor. I sitt første løp i Superbike kjørte han likesågodt inn til andreplassen. I helgas andreløp tok Fredrik Ommedal tredjeplassen, og Marius Rippel Jensen ble nummer fire. Det var bare ringrevene Norvald Haaland og Carl Berthelsen som klarte å kjøre fortere enn de to unge og lovende førerne.

Jonathan Lykke Nessjøen har tatt steget opp fra juniorklassen i fjor, og kjører nå Superstock 600. Også han leverte sterke plasseringer i de to NM-løpene, med en litt sur fjerdeplass i det første løpet og tredjeplass i løp nummer to.

Hannah Marie Arnegard er også et navn å merke seg. Hun kjørte fletta av gutta i helgas andre løp i Norgescup 600. Etter 16 runder kjørte hun i mål over 10 sekunder før Jonas Strand på andreplass. Det var lenge en tett fight mellom Hannah og Jonas. Siste gang hun kjørte forbi Jonas, fikk hun en større og større luke, og som hun selv sa etter målgang: «Jeg måtte bare gi gass, for jeg orket ikke å kjøre forbi en gang til.»

Supersport 300
De historiske første pallplassene i denne klassen gikk til Chris Sæther, Tommy Martinsen og Roy Øwre. Dette er racing på budsjettnivå. Relativt rimelige sykler i innkjøp, og et dekkbudsjett som nok de fleste kan leve med. I følge speaker Anita Sæther, hadde bakhjulet på sykkelen til Chris Sæther gått 500 runder før han kom til Vålerbanen i helga.

Her finner du samtlige resultater fra helgen.