Til EM-finalen med Bølla-spons

Da vår tidligere toppfører Kai Børre Andersen hørte at Caroline Olsen trolig måtte droppe EM-finalen i Spania på grunn av pengemangel innkalte han kona til familieråd og løste pengefloken.

Eller var det egentlig sånn det skjedde?
– Hehe, faktisk så var det vel kona som en kveld satt og irriterte seg over at hun hadde lest på Facebook at Caroline måtte droppe EM-finalen på grunn av pengemangel. Både hun og jeg har jo vært i samme situasjon selv, så hun spurte meg om det ikke var noe vi kunne gjøre for å hjelpe henne. Etter å ha snakket litt sammen, fant vi ut at dette måtte vi få til, sier Kai Børre Andersen.

Ingen hvem-som-helst
Det hører selvsagt med til historien at denne kona ikke er noen hvem-som-helst i racingsammenheng. Nina Hagen bør være et velkent navn for racinginteresserte nordmenn og hun har flere seire i NM og Kongepokal fra starten av 2000-tallet. (Er også mammapermittert annonseselger for Bike, red.anm.) Som Olsen, konkurrerte hun også mot gutta, og vet i så måte hvilken arbeidsinnsats som ligger bak Olsens suksess.

Caroline Olsen er naturlig nok i ekstase over gavepakken, for egentlig hadde hun gitt opp håpet om EM-finalen.
– Det har resultatmessig vært en helt kanonsesong, men samtidig har det vært dyrt og jeg har tynet sponsorene mine til siste krone. Allerede før den siste NM-runden måtte jeg ut og tigge om mer penger til å kjøre, så da EM-finalen dukket opp i ettertid følte jeg det som en umulig oppgave å skulle gå den samme runden igjen.

Verdens heldigste
Frustrert og lei seg la hun derfor ut et par setninger om det på Facebook og det var dette Nina leste. Resten er historie.
– Hun prata med Kai Børre og da han ringte meg og spurte om hvor mye jeg trengte for å kjøre EM-finalen, så ble jeg bare verdens gladeste jente. Verdens heldigste også, for den sakens skyld.

Det er altså bare Facebook-tilfeldigheter og litt NMF-støtte som gjør at Caroline nå får sjansen i EM, men det er langt fra tilfeldig at hun i det hele tatt er i posisjon til å få kjøre løpet på Albacete. Sesongen har nemlig gått over all forventning, og det er sjetteplassen sammenlagt i Scandinavian Open som gjorde EM-drømmen mulig. Egentlig er kun de fire beste kvalifisert, men det er flere som sliter med penger på tampen av sesongen, så da flere foran henne trakk seg, dukket sjansen opp.

Håper på poeng
Løpet på Albacete går 9. oktober og som mekaniker tar hun med seg samboer Ole Bjørn Plassen. Målet er først og fremst å kjempe om poeng, men drømmen er større.
– 600 er en tøff klasse med mange sterke førere, men jeg tror banen passer meg bra. Det er bra flyt i banen med lange svinger, men hvis jeg klarer å ta poeng der, så er det veldig bra. Alt etter det er en bonus.

– Kanskje åpner det seg også noen dører hvis man er litt flink og snakker med masse folk og viser seg frem positivt. Kanskje er man heldig og treffer noen som synes det er spennende med en jente som kjører fort. Jeg har i hvert fall fortsatt lyst å kjøre i utlandet, men hittil har pengene vært begrensingen. Hadde jeg hatt mer penger, så hadde jeg kjørt hele tiden, over alt. Det er jo det de beste gjør – de kjører hele tiden.

– Jeg har trua
Kai Børre Andersen har i alle fall klokkertro på Caroline i fremtiden og er kjempeimponert over hva ungjenta har fått til på kort tid.
– Herregud hun har jo knust mange av gutta allerede, etter så få år, at det bare skulle mangle at hun får sjansen til å vise seg frem. Både Nina og jeg syntes det var for jævlig at hun skulle gå glipp av en slik sjanse og når vi følte vi kunne hjelpe, så tok vi kontakt. Uansett om det blir EM-poeng eller ikke, har jeg trua på henne og håper også andre får opp øynene. Det fortjener hun, sier den merriterte racingpensjonisten som nå driver eget bilglassfirma på Bekkestua.

Nå får i alle fall Caroline sjansen til å vise seg frem på en internasjonal arena. Hvem vet – kanskje kan nye drømmer kan bli til virkelighet?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser