Tidligere Aprilia-importør må i fengsel

Det er varden.no som melder dette i dag. Mannen var daglig leder og styreformann for Haro Scandinavia AS. Haro Scandinavia AS var importør for Aprilia, Moto Guzzi og Huysong inntil 2008 da selskapet gikk konkurs.

I følge Varden har tidligere daglig leder og styreformann ved flere anledninger og i «uberettiget vinnings hensikt» belastet aksjeselskapets kassakredittkonto med 4,7 millioner kroner. Pengene ble overført via nettbank til hans egen bankkonto og pengene ble brukt til kjøp av aksjer som var «aksjeselskapet uvedkommende» som det heter i tiltalen. Uttaket førte til redusert egenkapital i selskapet han ledet og medførte et tap for aksjeselskapet på 4,8 millioner ved konkursåpning i 2008, melder varden.no.

Daglig leder forklarte i retten at selskapet han drev begynte å gå dårligere da krav til mopedførerbevis ble innført i 2005 og det ble nedgang i mopedsalget. Han ville bedre selskapets økonomiske situasjon gjennom aksjehandel, noe han benyttet ledig likviditet i kassakreditten til, skriver Varden.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser