Tidenes raskeste runde på Mugello

Det ble en «rysare» av rang helt til siste sekund av den 15 minutters intense Q2. Det så lenge ut til at Suzuki-fører Andrea Ianonne skulle bli dagens mann med sitt høye tempo, introdusert for publikum allerede på fredagens FP1 og FP2, hvor han toppet listene med meget sterke rundetider. Det lå i luften allerede da at banens beste rundetid på 1`46,489 var truet, og trusselen ble ikke noe mindre da Ducati-sjåfør Andrea Dovisiozo satte ny toppfartsrekord i MotoGP med 356,4 km/t.

Og da regjerende verdensmester Marc Marquez senket den med 5 hundredeler til 1`46,439 allerede på FP3, var antakelsene et faktum. Med dette signaliserte han at det sannsynligvis kom til å bli tidenes raskeste kvalifisering på nydelige Mugello. Og det ble det.

Ianonne var den første som senket rekorden ytterligere til 1`46.347, og han ledet det hele frem til det gjensto to minutter. Da var det Valentino Rossis tur til å toppe listen med utrolige 1`46.208 Det var imidlertid en kamp til døra mellom fem førere, og noe overraskende var det vel at det ble Jorge Lorenzo som var nærmest Rossi, kun 35 tusendeler bak. Deretter fulgte Vinales, Ianonne og Petrucci. Marquez måtte nøye seg med 6. startspor.

Publikum responderte som vanlig med å male Mugellos grønne dal med gul røyk, og kjenner vi dem rett, vil ikke Mugellos midlertidige «gultåke» legge seg før på mandag. Det ligger an til tidenes race på denne banen akkurat nå.

I de mindre klassene Moto2 og Moto3 ble det henholdsvis italienske Mattia Pasini og Jorge Martin fra Spania som var raskest og står i fremste startspor på morgendagens løp. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser