Thomas Sigvartsens Moto2-debut

Som vi skrev i Bike nummer fem, har en langvarig drøm gått i oppfyllelse for 22-årige Thomas fra Skedsmo. Han kjører nå Moto2 for spanske Team H43, som eies og driftes av tidligere VM-fører Manuel Hernandéz. Moto2-klassen i EM er den største rekrutteringsklassen til VM-klassene i MotoGP, og nivået er svært høyt i forhold til her hjemme. Forrige helg fikk Thomas sin debut i den tøffe serien, på Autódromo Internacional do Algarve i Portimao, Portugal.

I race nummer en fikk Thomas en god start og lå bra an inn mot første sving, men mistet noen plasser i løpet av de to første svingene. I løpet av racet kjørte han seg opp fra en 31. plass og endte som 24. mann. I etterkant uttalte han at han var veldig fornøyd med midtfasen av løpet.

I det andre racet ble Thomas hindret av en krasj i tredje sving, men etter dette avanserte han oppover i feltet til løpet ble rødflagget pga. regn. Thomas betegner det som synd at han ikke fikk et par runder til, for da regnet kom, holdt han tempoet oppe og tok igjen en gruppe på seks førere. 19. plass ble til slutt resultatet.

Thomas er tilfreds med at han kjørte bedre og bedre i løpet av helgen, og han gleder seg til neste utfordring i Barcelona.  

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser