Tett mellom krasjene i Austin

For fjerde gang på rad tok Marc Márquez seieren i Austin. Han virket tilsynelatende uslåelig etter at Jorge Lorenzo gjorde to større feil allerede under første runde. Andrea Dovizioso benyttet fartressursene hos sin Ducati til å komme seg opp på andreplassen under den første runden. Han prøvde seg på en forbikjøring ved innbremsing i første sving på andre runde, men Marc Márquez holdt stø kurs og økte bare ledelsen.

Valentino Rossi mistet farten og ble forbikjørt av Dani Pedrosa og Aleix Espargaro. Men racet sluttet brått for italieneren da han krasjet i høy fart under tredje runde. Valentino Rossi ble tvunget til å bryte, men kom seg tilsynelatende uskadd fra det hele.

Marc Márquez hadde skapt en luke til Andrea Dovizioso, som igjen holdt en noenlunde trygg avstand til iherdig jaktende Jorge Lorenzo. Men dette hadde den regjerende verdensmesteren fått bukt med i femte runde, da han angrep Andrea Dovizioso.

Ducati-fører Andrea Iannone har slitt med dårlig samvittighet etter at han kjørte overende teammakker Andrea Dovizioso under forrige helgs race i Argentina. Men han klarte å legge det til side og kjøre et stabilt race. Han lå på tredjeplassen i Austin da Honda-fører Dani Pedrosa mistet kontrollen over motorsykkelen under innbremsing etter start/mål, og torpederte bakstussen på Andrea Doviziosos Ducati.

Andrea Dovizioso kom heldigvis så å si uskadd fra det hele, og det samme gjorde Dani Pedrosa, som umiddelbart sjekket om Ducati-føreren var like hel. Andrea Dovizioso brøt racet der og da, mens Dani Pedrosa holdt ut noen runder til før han kjørte inn i depoet med krasjede kåper.

Marc Márquez passerte til slutt mål med en suveren margin på 6,1 sekunder til Jorge Lorenzo. Andrea Iannone tok tredjeplassen, mens Maverick Vinales trakk det lengste strået i en svært underholdende Suzuki-duell mot teammakker Aleix Espargaro. Scott Redding ble beste satellittfører, og han endte på sjetteplass med sin Octo Pramac-Ducati.

Andre førere som kjempet hardt, men mistet grepet i Michelin-dekkene og kjørte av banen, var britiske Bradley Smith og Cal Crutchlow. Begge kastet seg imidlertid på syklene igjen og fullførte racet, Bradley Smith som nummer 17, og Cal Crutchlow på 16. plass.

De ti beste ble som følger:
1. Marc Marquez
2. Jorge Lorenzo
3. Andrea Iannone
4. Maverick Viñales
5. Aleix Espargaro
6. Scott Redding
7. Pol Espargaro
8. Michele Pirro
9. Hector Barbera
10. Stefan Bradl

Marc Marquez leder nå sammenlagt med 66 poeng, foran Lorenzo med 45, og Rossi er tredjemann med 33 poeng til tross for krasjen i går. Les mer om helgen på www.motogp.com.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser