Tekniske problemer og tredjeplass

En tredjeplass ble helgens uttelling for Kai Børre Andersen i Superbike-klassen i det internasjonale tyske road racingmesterskapet.

Han kvalifiserte seg til nest beste startposisjon, men fikk tekniske problemer allerede i starten på det første finaleheatet, som gikk lørdag. Dermed måtte han bryte løpet allerede like etter at starten hadde gått. Team AlphaTechnik jobbet intenst med å løse problemene på Andersens Honda CR1000RR, og hadde sykkelen klar foran race nummer to.

I søndagens løp ble han nummer tre i mål, og tok tilbake to av de plassene han hadde mistet i poengsammendraget. Tyskeren Max Neukirchner vant racet foran Martin Bauer fra Østerrike.

Gøy å kjøre
– Gårsdagens clutch-problem var for så vidt løst, men ikke perfekt. Jeg lyktes derfor ikke i å ta en god start, og jeg kom av gårde bare som nummer ni til tross for at jeg hadde annen startposisjon. Da ble det fokus på å kjøre seg opp i feltet, og jeg endte som nummer tre i racet. Alt i alt må jeg si meg fornøyd med det, og det jo heldigvis mange race igjen i serien.

-Jeg er fortsatt optimist foran resten av racene IDM, og så er det jo veldig gøy å kjøre motorsykkel, sier «Bølla» fra Bekkestua før han pakker og kjører hjem fra Assen med en motorsykkel på tilhengeren.

– Jeg tar med meg en sykkel hjem, som jeg har tenkt å lufte litt på norske baner før vi vender nesa mot Tyskland igjen i midtsommerhelgen.

Det kan derfor bety at vi får se Andersen i neste helgs NM-åpning på Rudskogen.

I IDM har Bauer ledelsen sammenlagt i mesterskapet med 118 poeng. Andreas Meklau, Østerrike, er nr. to med 85 poeng. Roman Stamm fra Sveits er nr. tre i sammendraget med 77 poeng, ett poeng foran Andersens 76.

Neste løp i Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft går på Nürburgring i Tyskland 24. juni

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser