Teknisk svikt ødela for Stinius

Ungutten fra Fetsund kjører sitt andre år i talentklassen som følger åtte av de europeiske VM-rundene i Superbike. Denne helgen var det klart for sesongstart på Aragon i Spania, og Stinius var motivert for å gjøre en god figur blant de 35 talentene som stilte til start.

Fredagens fritrening endte med en 16. plass, noe Stinius selv ikke var helt fornøyd med, og var klar for å forbedre sine tider under lørdagens kvalifisering. Dette klarte han også, og lå lenge ann til 6.-7. plass etter å ha forbedret sin personlige bestetid med 2,6 sekunder fra fritreningen. Dessverre kjørte han nesten tom for bensin mot slutten, og måtte gi seg idet han var i ferd med å forbedre seg ytterligere, og endte dermed kvalifiseringen på en 13. plass.

Motorstopp

Søndagens løp startet bra for 15-åringen, som tok seg opp til 10. plass i løpet av første runde og var klar for å kjempe seg videre opp i feltet. Litt ut på den andre runden stoppet plutselig sykkelen opp, og løpet var over for Stinius Vikings del. Det viste seg å være en teknisk feil i motorsykkelens bensinpumpe som var årsaken, og Stinius var selvfølgelig veldig skuffa i etterkant.
– Under kvalifiseringen på lørdag fikk jeg en god følelse og kjente at jeg hadde gode muligheter til å fighte meg til en bra plassering i løpet. Det er utrolig surt at en defekt bensinpumpe skal ødelegge alt, men nå får jeg ikke gjort annet enn å se frem mot neste løp. Det er et vanvittig høyt nivå på de andre førerne her, men helga har gitt meg svar på at jeg kan være med å kjempe høyt oppe, sier Stinius Viking.

Løpet ble vunnet av 18 år gamle Jake Lewis fra New Zealand. Neste runde av European Junior Cup går på Assen i Nederland 26.-28. april.