Tap av førerkort kan meldes på nett

Før har du vært nødt til å dra enten til en trafikkstasjon eller til politiet for å melde fra om mistet førerkort, men nå kan du gjøre det på nettet.

– Det er ulovlig å kjøre uten å ha med førerkortet i Norge. Blir du stoppet, blir det 500 kroner i gebyr, uttaler Bujar Llukaj på førerkortkontoret i Vegdirektoratet til NMCU.

– Nå kan du imidlertid enkelt melde førerkortet tapt på vegvesen.no og slippe gebyr om du blir stoppet.  Når du melder førerkortet tapt på vegvesen.no, får du en midlertidig kjøretillatelse. Printet ut og sammen med legitimasjon er denne gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland i opptil tre måneder.

– Finner du ikke igjen førerkortet ditt, kan du etter fire uker bestille nytt. Dette må du enn så lenge gjøre på trafikkstasjonen. Vi jobber med å få en nettjeneste også for dette, og etter planen kommer den til neste år, avslutter han sin samtale med NMCU.  

Statens vegvesen har de senere årene lagt ut flere digitale tjenester på vegvesen.no. I tillegg til å melde fra om mistet førerkort, kan du også melde fra om tapt vognkort, levere salgsmelding, bestille time til oppkjøring, finne kjøretøyopplysninger på nettet, med mer.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser