Tangerte Stoner med seier på Le Mans

Marc Marquez er nå oppe i hele 38 seire i kongeklassen, det samme antallet som Casey Stoner. Danilo Petrucci tok sin første pallplass denne sesongen, og Valentino Rossi er tilbake på pallen etter en litt frustrerende periode på banen.

Dessverre var eventyret over i sving 8 i åttende runde for hjemmefavoritten Johann Zarco. Andrea Iannone krasjet allerede i første runde etter en god start, mens mesterskapsutfordrer Andrea Dovizioso gjorde en uventet feil i samme sving fire runder senere, og gled ut i sandfella.

Det var Jorge Lorenzo som tok starten, fra andre rekke. Zarco falt tilbake fra pole position, men slo tilbake nesten umiddelbart og la seg på andreplassen. Petrucci, Dovizioso, Marquez og Rossi hang på til Iannone krasjet ut av racet – da oppsto det en luke mellom de to Ducatiene og Zarco og ned til Marquez.

Da franskmannen gikk bredt, angrep Dovizioso og satte kursen mot Lorenzo. Han kom seg forbi, men gled som ovenfor nevnt brått ut i grusen fra ledelsen.

Zarco og Marquez dro innpå, Marquez skjøt forbi franskmannen et øyeblikk, men sistnevnte responderte raskt. Men så gled som ovenfor skrevet Zarco ut av racet, og overlot ledelsen til Marquez og Lorenzo.

I den tiende runden kom Marquez seg opp i ledelsen, mens Petrucci la seg på andreplass i runden etter. Så var det Rossi og Milles tur til å passere Lorenzo, som hadde startet racet på en mykere gummiblanding.

Rekkefølgen Marquez, Petrucci, Rossi og Miller holdt seg konstant, og de byttet på å sette raskeste rundetid. Men i runde 16 begynte Marquez å dra fra de øvrige ved først å sette runderekord for racet. Petrucci holdt Rossi unna, Miller kjørte i mål som fjerdemann, Dani Pedrosa kom seg forbi Lorenzo og endte på femteplassen, mens Ducati-føreren måtte ta til takke med sjetteplassen til slutt.

Før neste race på Mugello om to uker leder Marquez med 36 poeng, mens det – som du kan se her – er tett som hagl mellom de neste førerne.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser