Taktisk mesterverk fra mesteren

Marc Marquez kastet hansken til rivalene i Tsjekkias GP da det ble erklært wet race, men med raskt opptørkende bane, og det var duket for et taktisk mesterverk for dem som var villige til å gamble. Og det var nettopp dette nummer 93 var klar for. Med seieren i dag økte han sammenlagtledelsen, mens teammakker Dani Pedrosa knep innpå førerne foran ham med en imponerende andreplass og pallplass nummer 150. Maverick Viñales kom seg oppover i feltet og tok den siste pallplassen, og han er fortsatt andremann i sammendraget.

Marquez skjøt av gårde som førstemann, men en pangstart av Jorge Lorenzo fra femte posisjon gjorde at han overtok ledelsen i løpet av første runde. Andrea Dovizioso la seg på tredje, mens Valentino Rossi knep seg forbi Pedrosa på fjerde.

Lorenzo begynte å få en luke idet Rossi tok seg forbi både Dovizioso og Marquez og la seg på andreplassen, og det var allerede blitt en tørr stripe på asfalten. Marquez falt bakover, men kjørte som førstemann inn i depotet for å bytte til slicks, som viste seg å være et sjakktrekk. Han kom seg opp i teten igjen og økte forspranget til rundt 20 sekunder.

Lorenzo ble heftet i depotet mens førerne rundt ham, inklusive Viñales, kom seg utpå igjen. Rossi and Dovizioso holdt ut en ekstra runde før begge tok turen inn i depotet samtidig.

Viñales kom seg forbi fører etter fører og endte cirka seks sekunder bak Pedrosa, mens sistnevnte klarte å jafse inn på ledelsen til Marquez på tampen av racet.

Kampen om fjerdeplassen sto mellom Dovizioso, Crutchlow og Rossi, og det var The Doctor som til slutt gikk seirende ut av denne striden.

For å se alle resultatene fra Brno, klikk deg inn her
mens sammenlagtpoengene får du her.

Allerede neste helg kjøres det MotoGP igjen, i Østerrike.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser