Suverene Sigvartsen

Thomas Sigvartsen fortsatte der han slapp i fjorårssesongen – i overlegen stil – og kapret seieren i årets to første NM-løp. Han satte også ny banerekord på Rudskogen, banen han i fjor nektet å kjøre på grunnet det han selv beskrev som kritisk dårlig sikkerhet. 

Etter å ha kvalifisert seg inn til pole position i de to løpene med tiden 1.28,1, presset han tiden helt ned til 1,28.0 i søndagens første løp, som han til slutt vant med 22 sekunder. I 12 av de 14 rundene i løpet kjørte han fortere enn den gjeldende banerekorden på 1.29,7.
– Jeg var litt avventende i starten av løpet og holdt igjen til løpet hadde satt seg. Da jeg gikk opp i tet i andre runde fant jeg bare flyten og kjørte mitt eget løp – akkurat som planlagt. Jeg kjenner det er godt å være igang igjen, sier Sigvartsen om sitt første løp etter at han deltok i EM-finalen i Spania i oktober.

Dårlig start
I løp to ble spenningen en helt annen for Honda-føreren, etter at han kludret det til i starten. Inn i første sving lå han helt nede på 8. plass, men med drøyt seks runder igjen passerte han Erik Lindstrøm og tok over teten i løpet. Han brukte ikke lang tid på å skaffe seg en luke, og cruiset til slutt inn til 25 nye poeng. 
– Starten min var ingenting annet enn dårlig, så jeg ble nødt til å omstille meg rimelig kjapt. At jeg skulle ligge som nummer åtte inn i første sving var ikke akkurat planlagt. Jeg slet litt med å finne rytmen, men beholdt roen og startet etterhvert å jobbe meg oppover i feltet. Det var gøy å få testet seg litt, sier han om løp nummer to.

Vil ha mer konkurranse
Totalt sett er han utrolig fornøyd med helgen.
– Målet mitt var som jeg sa før helgen å vinne begge løp, men de to seirene og banerekorden er bare noen av mange positive ting jeg kan ta med meg videre. Jeg gleder meg til å fortsette sesongen, sier Sigvartsen, men understreker at han lengter etter litt tøffere konkurranse. (Les en sjanse i utlandet.)

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser