Suverene Norvald Haaland

Både hjemvendte toppførere, topptente Ducati-brødre og andre utfordrere måtte bite i gresset og se Haalands Yamaha R1 forsvinne foran seg i helgen. Han hadde rett og slett et tempo som ingen andre var i stand til å matche.

Det første løpet vant han med hele seks sekunders margin ned til Ole Bjørn Plassen på Ducati og med 22 sekunder ned til tredjemann Daniel Østbye. På de neste plassene fulgte kjente navn som Carl Berthelsen, Jan Dalegården, Tor-Erik Plassen og Tage Solberg.

Jevnere
I det andre løpet ble det tidsmessig noe jevnere mellom de to første og det var nok en gang Haaland og Plassen det stod mellom. I mål skilte det drøye tre sekunder i førstnevntes favør, mens Hondafører Daniel Østbye ble nummer tre også her. Bak pallen kom Tage Solberg, Bjørn Rasmussen, Jarle K. Sæther of Anders Røsstad, mens både Carl Berthelsen og Tor-Erik Plassen krasjet ut.

Dermed har både Haaland og Ole Bjørn Plassen fått en god start på NM-sesongen 2010. Værre er det for andre forhåndsfavoritter som Tage Solberg, Tor-Erik Plassen og Carl Berthelsen. De har alle en jobb å gjøre dersom lauvbærkransen skal henges på deres skuldre ved sesongslutt.

Var du på Rudskogen? Hva synes du om løpene i Superbike?