Suveren seier til Ole Bjørn Plassen på Karlskoga

Løpet gikk i øsende regnver og 11 grader og det var vanskelige forhold på banen. Ole Bjørn tok starten og satte opp et forrykende tempo. Konkurrentene klarte ikke å holde følge og allerede etter halvgått førsterunde ledet han med 4 sekunder bak til feltet. Han største konkurrent i sammendraget, Norvald Haaland var lenger bak i feltet etter den første sving-kombinasjonen. Han highsidet voldsomt etter at han hadde passert et par førere for å prøve å korte inn forspranget til Ole Bjørn. Etter to runder ble løpet rødflagget da flere førere kjørte i grusen.

Svensk andremann
Etter omstarten var det Daniel Østbye som tok ledelsen med Ole Bjørn hakk i hel. Ducati-føreren gikk forbi og økte tempoet og kontrollerte hele løpet. Ingen kunne gjøre noe med Ole Bjørn Plassen som gikk i mål over 8 sekund før nr 2, svenske Daniel Falemo.

Broder Tor Erik Plassen kjørte også overbevisende og kjørte seg inn til en flott premieplass. Han kom seint ut i starten og var nr 9 etter første sving. Men kjørte seg raskt oppover i feltet. Han gikk i mål som nr 5, med 7 sekund i margin bakover til nr 6, Tom Rasmussen.

Nedtur
Løp nr 2 ble en nedtur for Plassen-brødrene. Anders Helgerud tok starten med Ole Bjørn Plassen rett i hekken. Det var en tett fight mellom de to. Da de etter halvgått løp begynte å varve de andre førerne såg Ole Bjørn sitt snitt i å stikke forbi Helgerud. Han krasjet seg fra ledelse da han var litt for hard på innbremsinga i en sving.
– Det var utrolig kjedlig og unødvendig å krasje der. Jeg hadde egentlig tenkt å ta det helt med ro, siden Helgerud ikke kunne true meg i sammendraget. Planen var å sikre meg enda større ledelse før de to siste løpene på Våler, sier en angrende Ole Bjørn Plassen. Sande-gutten har nå en ledelse med 19 poeng på nr 2 Norvald Haaland før siste runden går på Våler.

– Det er to løp til som skal kjøres, og jeg tar ingen seier på forhånd. Det blir veldig spennende på Våler, og alt kan skje, sier lysluggen.

Sølv til 50-åring
Storebror Tor Erik fikk også smake på grusen i dette løpet. Han var litt heit på grøten etter at han kom godt ut av første sving. Det endte med en highside i 3 sving. Dermed var begge Ducatiene ute av løpet. Anders Helgerud vant løpet, med 50 åringen Jan Dalegården på 2. plass.

For fullstendig resultatlister fra alle klasser, se egen link under.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser