Suveren seier til Ole Bjørn Plassen på Karlskoga

Løpet gikk i øsende regnver og 11 grader og det var vanskelige forhold på banen. Ole Bjørn tok starten og satte opp et forrykende tempo. Konkurrentene klarte ikke å holde følge og allerede etter halvgått førsterunde ledet han med 4 sekunder bak til feltet. Han største konkurrent i sammendraget, Norvald Haaland var lenger bak i feltet etter den første sving-kombinasjonen. Han highsidet voldsomt etter at han hadde passert et par førere for å prøve å korte inn forspranget til Ole Bjørn. Etter to runder ble løpet rødflagget da flere førere kjørte i grusen.

Svensk andremann
Etter omstarten var det Daniel Østbye som tok ledelsen med Ole Bjørn hakk i hel. Ducati-føreren gikk forbi og økte tempoet og kontrollerte hele løpet. Ingen kunne gjøre noe med Ole Bjørn Plassen som gikk i mål over 8 sekund før nr 2, svenske Daniel Falemo.

Broder Tor Erik Plassen kjørte også overbevisende og kjørte seg inn til en flott premieplass. Han kom seint ut i starten og var nr 9 etter første sving. Men kjørte seg raskt oppover i feltet. Han gikk i mål som nr 5, med 7 sekund i margin bakover til nr 6, Tom Rasmussen.

Nedtur
Løp nr 2 ble en nedtur for Plassen-brødrene. Anders Helgerud tok starten med Ole Bjørn Plassen rett i hekken. Det var en tett fight mellom de to. Da de etter halvgått løp begynte å varve de andre førerne såg Ole Bjørn sitt snitt i å stikke forbi Helgerud. Han krasjet seg fra ledelse da han var litt for hard på innbremsinga i en sving.
– Det var utrolig kjedlig og unødvendig å krasje der. Jeg hadde egentlig tenkt å ta det helt med ro, siden Helgerud ikke kunne true meg i sammendraget. Planen var å sikre meg enda større ledelse før de to siste løpene på Våler, sier en angrende Ole Bjørn Plassen. Sande-gutten har nå en ledelse med 19 poeng på nr 2 Norvald Haaland før siste runden går på Våler.

– Det er to løp til som skal kjøres, og jeg tar ingen seier på forhånd. Det blir veldig spennende på Våler, og alt kan skje, sier lysluggen.

Sølv til 50-åring
Storebror Tor Erik fikk også smake på grusen i dette løpet. Han var litt heit på grøten etter at han kom godt ut av første sving. Det endte med en highside i 3 sving. Dermed var begge Ducatiene ute av løpet. Anders Helgerud vant løpet, med 50 åringen Jan Dalegården på 2. plass.

For fullstendig resultatlister fra alle klasser, se egen link under.