Sturla skrev norsk motorsykkelhistorie

Det 16-årige kjempetalentet fra Norge viste konkurrentene hekken og feide inn til seier da de europeiske Rookiene målte krefter mot de amerikanske. Med søndagens seier beviste han overfor både sponsorer, publikum og konkurrenter at neste års kontrakt i MotoGP Academy ikke er en tilfeldighet.

Legendarisk bane
Red Bull Rookies Cup MotoGP var første klasse i sving under helgens MotoGP arrangement, og det er første motorsykkelløp på den legendariske Indianapolisbanen på nærmere 100 år. Sturla tok starten, men det var store værmessige problemer under løpet. Det kom en regnbyge rett før start og førerne kjørte ut med regnværsdekk. Deretter tørket det opp, og dekkvalget ble dermed helt feil. Sturla var nede på 5. plass da det «heldigvis» kom mere regn.

Etter dette tok Sturla tilbake ledelsen, og han vant tilslutt med over 3 sekunder til Mathew Scholtz fra Sør Afrika. Matthew Hoyle fra England tok tredjeplassen.

Transatlantisk duell
Dagens løp inngår i den transatlantiske duellen «Red Bull Riders Cup» der de raskeste førerne fra Red Bull MotoGP Rookies Cup og Red Bull AMA Rookies Cup kjemper mot hverandre. Etter dagens løp leder MotoGP Rookiene klart duellen med sine 114 poeng kontra amerikanernes 26 poeng. Omkampen kommer til å foregå under MotoGP finalen på Valencia 25. oktober.

Etter alle solemerker får Sturla en plass i MotoGP Academy neste sesong, noe som i såfall betyr full sesong i Spansk Mesterskap, samt innhopp i 125 klassen i MotoGP.