Sturla nummer to på Donington

Sturla har for alvor slått til i Rookie Cup. Dagens andreplass fører ham opp på pallen i sammendraget. Nå er han nummer tre sammenlagt, bare slått av leder Luis Salom (Spania) og JD Beach (USA).

Sturla satte også løpets raskeste runde i racet. Løpet gikk på klissvåt bane, og det var rimelig spennende.

– Det var utrolig glatt i den siste høyrekurven før langstrekket. Jeg konsentrerte meg om å være myk. Denne gangen fikk jeg dessuten til starten. Den har jeg slitt med i tidligere race. Det er startene som har gjort at jeg har kommet for langt etter, sier Sturla.

– Etter Mugello fikk jeg gode tips om hvordan jeg skulle starte bedre. Det funket veldig bra!

Bike-bloggeren får mye oppmerksomhet nå, og han har vist at han er god nok å kjøre i 125-klassen i MotoGP i 2009. Men da må han skaffe minst to millioner kroner. Kronerullingen her på bike.no er en start på det som kanskje kan føre til første nordmann i MotoGP-sirkuset. Men da må det inn mer kapitalsterke krefter.

– Jeg var litt treg på de første rundene, fordi jeg hadde nye regndekk og det var rimelig glatt. Miguel stakk av i tet og jeg kunne starte jakten på ham først etter at jeg hadde passert Florian og Mat. Avstanden frem ble for stor.

Miguel Oliveira vant racet, med Sturla som nummer to og Matthew Scholtz på tredje.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser