Sturla nummer 6

Hei

Nå er andre runde i Red Bull MotoGP Rookies Cup ferdig. Helgen begynte med bra vær på første trening, men jeg var bare 14. raskest. Jeg synes banen var litt vanskelig å lære fordi den har masse dumper, og det er mye opp og ned svinger.

Rett før første kval ble det pøs regn, og jeg var 2. raskest på starten av kvalen. Men når banen ble tørr i noen svinger greide jeg ikke å kjøre like fort som mange av de andre. Jeg kvala bare som nr.14 etter første kval, og på andre kval var den enda tørrere og sykkelen min gikk ikke så fort som de andre fordi de hadde stilt noe feil på forgasseren. Til slutt endte jeg bare opp på 16. plass. Siden jeg bare sto i fjerde rekke var jeg nødt til å gjøre en bra start på løpet.

På lørdag var det først sol og så ble det regn og så tørka det opp igjen og 20 minutter før løpstart ble det regn igjen. Jeg gjorde en grei start i løpet og tok 4 eller 5 førere inn i første sving.

På første runde var det en annen fører som highsida rett foran meg, og det var nesten så jeg kjørte på sykkelen. Etter første runde var jeg på niende plass og så tok jeg igjen en eller to førere til utover løpet og noen førere foran meg krasja så jeg kom opp på 6 plass.

Banen ble tørrere hele tiden, og når det var igjen to runder tok jeg veldig mye inn på femte plassen. Etter halve siste runde hadde jeg kontakt og lå bare bak for å gjøre en slipstream siste gang på langsiden, men jeg var litt for sen på gassen i siste sving. Så jeg kom ikke nærme nok ut av siste sving, men kom meg allikevel nesten forbi. I mål var jeg 0,06 sekunder bak.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet av løpet selv om jeg gjerne skulle greid femte plassen. Neste løp er på Donington, og der skal jeg gjøre alt jeg kan for å greie en pallplass.