Sturla med ny sterk topplassering!

Hei igjen, bike.no-folket!

Nå har jeg vært og kjørt Red Bull cupen på Brno i Tsjekkia. Helgen startet bra for meg, og etter første fritrening var jeg allerede på 6.plass selv om dette var en ny bane for meg. Banen var morsom, vanskelig og veldig dumpete.

På første kval var jeg på 7.plass, bare 0,7 bak pole, men så skar sykkelen på runde ti og jeg fikk ikke noe mer kjøring hverken på kval 1 eller kval 2. Tiden jeg hadde holdt til 7.plass noe jeg var godt fornøyd med ettersom jeg visste jeg hadde en del å gå på. Det var også litt surt siden jeg bare var 0,3 sek bak første rekke, og jeg hadde heller ikke fått stilt noe på dempingen.

På løpet gjorde jeg en dårlig start og var på ca 15.plass inn i svingen, men tok noen andre førere igjennom svingen og etter første runde var jeg på 10.plass. På runde tre tok jeg igjen to førere og kjørte i fra dem. Han på plassen foran meg begynte å miste tempoet litt så jeg tok han igjen når det var igjen fem runder.

Vi lå og fighta om 5.plassen helt til mål og han kom til slutt 1 hundredel foran meg. Jeg bremsa meg forbi han inn i siste sjikanen men bremsa opp litt for mye og han kom forbi på innern inn i siste delen av sjikanen. Så gikk jeg på yttern, men kom noen centimeter bak han i mål.

Jeg er fornøyd med helgen selv om jeg gjerne skulle hatt den 5.plassen, noe jeg tror jeg kunne greid om jeg hadde fått litt mer kjøing og hatt dempingen hardere. Var 1,2 sek bak på rundetiden, er ganske fornøyd med det siden det egentlig ikke er så mye på 5,4 km. Neste løp for meg er neste helg på Våler. Da er det SO/NM.