Sturla klar for sesongstart i 125GP

Etter å ha tilbrakt vinteren i Italia med et skreddersydd treningsopplegg, er 18 år gamle Sturla Fagerhaug fra Heggedal nå klar for sin første fulle sesong i 125 klassen i VM serien MotoGP. Sturla kjører for Team Air Asia – Sepang International Circuit, og utgjør sammen med Muhammad Zulfahmi juniorsatsingen til det Italiabaserte World Wide Race Team.

MotoGP sesongen sparkes i gang førstkommende helg med spektakulære flombelyste nattløp på Losail International Circuit som ligger utenfor Doha i Qatar. For Sturlas del blir det første besøk på denne banen, og også første gang han kjører i flombelysning. Nå er jo ikke oljestatene i Gulfen kjent for å spare, så belysningen sies å være helt topp.

God oppkjøring
Sesongoppkjøringen har foregått i Spania med tre offisielle tester, og Sturla og teamet er så langt veldig fornøyde. Sturla har vært blant de 15 raskeste stort sett hele tiden, og han ligger godt an i forhold til å kunne kjempe om poeng. Årets store mål er å kunne plassere seg topp 10 sammenlagt.

For Sturla er det også et viktig mål som nås ved at han går inn i sin første sesong som fast fører i 125 klassen i MotoGP som første nordmann noensinne. Dette har vært målet helt siden han som 4 åring startet med flaskepanting for å finansiere sin første motorsykkel.

Mange høydepunkter
Høydepunkter underveis i karrieren så langt har vært NM-tittelen i roadracing som tidenes yngste da han var 14 år gammel. Det var også et stort øyeblikk å kvalifisere seg til VM rekrutteringsserien Red Bull MotoGP Rookies Cup i 2007. Sturla toppet karrieren sin i denne serien med en flott andreplass i fjor. Samarbeidet med Red Bull fortsetter videre nå som Sturla tar det store steget over til VM, og Sturla inngår nå i stallen av Red Bull atleter.

Alle treninger, kvalifisering og søndagens race fra Qatar sendes live på Viasat Motor. Norske kommentatorer er Stein Rømmerud og Dag-Steinar Sundby.

Hva tror du om Sturlas sjanser i 125GP?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser