Sturla klar for MotoGP

Det har lenge vært snakk om at Fagerhaug har vært i wild card-diskusjonen, men i dag fikk Bike bekreftet gladnyheten. Han blir dermed tidenes første nordmann som får kjøre i en av MotoGP-klassene for et fabrikkteam, nærmere bestemt Red Bull KTM.

Løpet i Frankrike går på selveste 17. mai, så det er duket for litt av en norsk fest også på Le Mans. Men eventyret stopper ikke der for det norske talentet. På telefon fra Spania kunne han nemlig avsløre flere hyggelige nyheter til Bike. For det er ikke bare VM-løpet i Frankrike som må hukes av i kalenderen hans. Også i Barcelona, Misano og Estoril skal nordmannen stille på startstreken og det var naturlig nok en aldri så lite stolt 17-åring vi snakket med nylig.
– Ja, det er jo VM, så det er ganske så stort det. Det er jo på en måte drømmen som går i oppfyllelse, selv om det går an å komme lenger da. Jeg visste jo at jeg kom til å få sjansen i år, men at det skulle komme så tidlig og i fire løp var jo veldig artig.

– Hadde vært moro med poeng
VM-debuten på Le Mans på nasjonaldagen forventer han blir tøff.
– Det er vanskelig å si hvor bra det kan gå egentlig. Banen kjenner jeg fra før, men sykkelen er ny så vi får se. Det hadde jo vært moro å ta poeng, men det kan bli vanskelig. Jeg får reise dit for å lære litt også. Forskjellen fra Rookies Cupen er at det er mange i VM som er bedre enn meg, så derfor er det også mange jeg kan lære av, sier den ydmyke 17-åringen fra Heggedal.

Han har likevel ikke tenkt å stå med lua i hånda.
– Jeg skal gi alt og gjøre mitt beste for å prøve å matche teamkollegaen min som jeg har kjørt sammen med i Rookies Cup tidligere. Vi får se hvordan det blir med den nye sykkelen. Jeg har fordelen av at jeg har kjørt på banen før, mens han kjenner sykkelen.

For selv om det er samme merke og samme type sykkel han skal kjøre på i VM som i Rookies Cup, er det ikke til å stikke under en stol at det kan være store forskjeller. Syklene i VM er tynet maksimalt på alt og det vil si at det blant annet er en del mer krefter og bedre demping.

Tror ikke på «Ja, vi elsker
Fagerhaug både håper at «uttaket» til de fire VM-rundene betyr at KTM har lyst å bygge litt av fremtiden rundt ham.
– Jeg tror jo at de vil prøve å få meg så langt som mulig siden de satser så hardt på meg. Jeg ville jo sikkert ikke fått denne sjansen, hvis de ikke hadde troa på meg, sier han nøkternt.

Han har derimot, ikke overraskende, liten tro på å få høre den norske nasjonalsangen på Le Mans den 17. mai.
– Nei, jeg tviler nok på det ja. Jeg tror ikke jeg kommer til å være i toppen så tidlig. Det er mange som er veldig gode der. Som sagt, så hadde det vært gøy å være i nærheten av poeng.

Før debuten i VM skal Fagerhaug kjøre løp i Rookies Cup på Jerez og på de offiselle nettsidene rangeres han som den aller største favoritten til å vinne. Løpet går den 3. mai og det er nå mulighet til å se løpet live via www.redbullrookiescup.com.

I kommentarfeltet under kan du gratulere Sturla med plass i 125-GP.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser