Stor skjerm til BMW R1200GS

Den som bestiller en ny BMW i høst, har mulighet til å få tak i de oppdaterte 2018-modellene som vi har skrevet om tidligere.

En av nyhetene til 2018 for storselgeren R1200GS er at den kan bestilles med en reaksjonsrask og tilpasningsdyktig 6,5-tommers TFT-skjerm.

Dette er den første modellen fra BMW som får teknologien, og det er tydelig at tyskerne ikke vil gi sine østerrikske naboer hos KTM noe større forsprang på dette punktet. Til i fjor lanserte nemlig KTM flaggskipet 1290 Super Adventure, med en like stor TFT-skjerm som standard.

I BMWs tilfelle handler det om et ekstrautstyr som kalles Connectivity. BMW går ikke i dybden med nøyaktig hvilke funksjoner som vil bli tilbudt via skjermen, annet enn ”oppkoplingsfunksjoner” og ”motorsykkelfunksjoner”. Det handler mest sannsynlig om samme kjøredata og motorsykkelfunksjoner som hos modellen med analogt/digitalt instrument, men med et moderne grensesnitt.

Introduksjonen av skjermene på disse flaggskipmodellene er et steg i utviklingen mot å sjøsette flere oppkoplede tjenester mellom kjøretøy og mot internett – noe vi med all sannsynlighet vil få anledning til å komme tilbake til når høstens nyheter blir lansert.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser