Stoner på topp igjen

Det er jo slik at det er selve kongeklassen som gjerne får spaltemeterene. Men for tight og heftig racing, bør man få med seg de to mindre klassene.

Unggutta på de ensylindrete 250 firetakterne (Moto 3) mange mener høres ut som gressklippere på boler, leverer så det holder. På Assen lå det over 20 førere på samlet rekke ved halvkjørt løp. Med 2 runder igjen, lå det fem førere innen 8 tiendeler. Det er Racing med stor R…

Tusendel
Spanjolen Maverick Vinales avgjorde denne thrilleren i siste sjikanen. Tett fulgt av Sandro Cortese og … tja…  Briten Danny Kent kjørte inn i garasjen som fjerdemann. Litt skuffa. Men ble kalt ut igjen. Det var så tett mellom ham og Salom, som allerede hadde parkert sykkelen sammen med de andre pallgutta, at det måtte et raskt jurymøte til. Salom måtte trille bort, og Kent fikk plassert KTM`n. Som tredjemann. Et tusendel ble den offisielle forskjellen.

Det nordiske håpet Niklas Ajo lå lenge i tetgruppa, men måtte nøye seg med en 8. 

Tett i Moto2
Moto2 må vel også kunne kalles en suksess etter omleggingen fra 250 totaktere til enhetsmotorer på 600 kubikk, levert av Honda. Med rundt 125hk. på bakhjulet og fritt valg av ramme, gir det gjerne tette og gode løp. Aegerter snappet starten fra en 5.plass på startplata, men utfordrer til tittelen, Pol Espargaro kom seg raskt i tet. Han måtte derimot bite i asfalten etter en ”lowsider”.  Legg til at Luthi også la seg ned på førsterunden, så var dette en gavepakke til mesterskapslederen Marc Marques. Iannone hadde dekksliteren Scott Redding  på hjulet. Briten, som gjerne stiller med pucker på albuene, er en mange venter på at skal bli stabil på toppen. Marques havnet midtveis i løpet i en grom fight med nevnte Redding. Noe som nok hjalp Iannone til å få et greit forsprang.

Men hvor lenge var ”Crazy Joe” i paradis? Med fem runder igjen hadde han Marques i ryggen. De siste tre rundene viste to førere som ikke akkurat er kjent for å være ”beskjedne” i  en spennende kamp, men Marques kunne innta øverste steg på pallen til slutt. Redding sikret seg pallplass for andre gang på rad, med tredje. 

Syke Stoner
Casey Stoner … Hva skal man si? Stoner gikk av sykkelen med et smell på fritreningen. Den regjerende mesteren virket direkte mørbanket etter highsideren og da det var kun 6 minutter igjen av kvalifiseringen på fredag, var han langt nede på listene. Regn hadde holdt de fleste inne i depoet.

Helt typisk, så trengte mannen fra Down Under èn flyvende runde for å ta pole da det tørket opp. Imponerende atter en gang. Pedrosa, som har virket meget sterk hele helgen, beslagela andre kvaltid. Og den nå trofaste Yamaha-mannen Lorenzo, tredje. Den store overraskelsen var nok Bradl, med fjerde beste tid. Tyskeren har jo også blitt linket til Ducati. Ryktene kom raskt etter at Audi ble eier.

Starten i løpet endte med at mannen som har imponert sterkt i det siste, Alvaro Bautista, tok ut selveste mesterskapsledende Jorge Lorenzo. En blackout? Helt sykt sen innbremsing, med påfølgende forhjulslipp. Jorge så ikke direkte imponert ut der han hoderystende gikk bort fra en rykende Yamaha. Trist løp også for Bradl, som også gikk ut like etter.

Bom for Rossi
Så var det tid for Honda-gutta. Pedrosa tok med seg Stoner, og forsvant. Dovizioso og Spies fikk litt albuerom for å kjempe om tredjeplass. Snilt gjort. Deretter kom Doktorn, Valentino Rossi, i en firemannsgruppe med Hayden, Barbera, og Crutchlow. Ducati-førerne hadde forskjellig oppsett, og det virket som Hayden hadde truffet best. Selv med en tur utenfor, greide han å ta igjen og passere Rossi.

Selv Crutchlow og ”Hengern” Barbera passerte. Og dett var dett for legenden. Det endte med et dekkbytte og en 13.plass.  Nå blir det spennende å se hvordan kabalen går opp til 2013. Kan han komme tilbake? Blir det Yamaha? Følg med.

Tilbake til teten igjen, så kastet Stoner seg forbi Pedrosa da det var 9 runder igjen. Må sies at det virket som Casey satt bak, sparte de myke dekkene, og ventet… Så ble det ”Takk for følget, teamkamerat”.  Enda en seier for mannen som legger opp i en alder av 26. 

Den mest spennende kampen ble mellom Spies og Dovizioso. Dovi jakter jo plassen til akkurat Spies i Yamaha. Med en heftig innbremsing i siste runde la han inn en god søknad. Og han kunne smile fra pallen. Det virket som om Spies bare ga helt opp etter passeringen. Det er nok ikke en god søknad… Med Lorenzos 0-poenger, er mesterskapet helt åpent igjen. Stillingen er som følger:

1: Jorge Lorenzo  140 poeng
2: Casey Stoner  140 poeng
3: Dani Pedrosa  121 poeng

Ny regel
PS: Som ventet, fikk Dorna og resten av styret gjort om på ”Rookie-regelen” i MotoGP. Dette betyr at førere nå ikke må ha en sesong i satelitt/CRT-team før de kan bli hyret inn i et av fabrikksteamene. Ganske hendig for HRC og Marquez. Og som forventet. For det har lenge vært spekulert i om man ville gjøre om på regelen, på grunn av Honda og Dornas ønske om å få inn nevnte spanjol som erstatter for Stoner.

Så enkelt kan det gjøres, altså…

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser