Stinius Viking Ødegård nummer fire i SM

Sviestad Motorstadion ved Linköping var arrangør for SM-avslutningen. Stinius Viking hadde slitt med en tung forkjølelse i to uker, men var likevel klar for å gi det han kunne under finalehelgen. Det ble kjørt kval på morgenen og race på ettermiddagen både lørdag og søndag.

Lørdagens kvalifisering ble preget av at han ikke var helt i form, men det ble likevel åttende startspor med håp om å kunne avansere under racet. Dessverre fikk han en dårlig start og ble liggende bak noen tregere førere, mens tetgruppa opparbeidet seg en luke det ikke var mulig å tette. Stinius kom til slutt i mål på en sjetteplass. Pontus Duerlund vant racet, mens de to andre nordmennene som stilte til start, Georg Holter-Hovind og Trym Transeth Johansen, ble henholdsvis nummer 5 og 20.

Søndagens kval gikk heldigvis bra selv om Stinius hadde ligget med feber lørdag kveld. Han kjørte et halvt sekund raskere enn på lørdag, og tangerte sin personlig beste rundetid fra et løp tidligere i sesongen. Dette resulterte i sjette startspor, kun tre tideler fra tredjeplassen i startrekken.

I racet kjempet han innbitt om andreplassen helt til det gjensto tre runder. Da var han tom for krefter, men klarte likevel å passere målflagget på en svært hederlig fjerdeplass. Nok en gang var det Pontus Duerlund som vant, mens Georg Holter-Hovind ble nummer 20 denne gangen.

Stinius Viking endte til slutt på en fjerdeplass sammenlagt i SM, kun sju poeng bak bronsen. Pontus Duerlund ble årets svenske mester.

– Jeg er rimelig fornøyd med helgen, tross sykdom og at jeg klarte å gjennomføre på den måten jeg gjorde, og bet tennene sammen. Det var en tung helg fysisk, men jeg prøvde å gjøre det beste ut av det og kjøre og ha det moro. Det klarte jeg, det var veldig moro å være utpå og kjøre i helga, uttaler Stinius Viking selv etter finalehelgen i SM.

Alle resultater fra helgen finner du her.       

Om kort tid vil Stinius og teamet informere om hva som skjer videre.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser