Stinius Viking er klar for sesongåpning i Spania.

Det femten år gamle talentet som vi har kunnet følge i serien "Morgendagens helter" på TVNorge i vinter, stiller i den knallharde serien European Junior Cup. Det hele fyres i gang på spanske Motorland Aragon nå i helgen. EJC er en en talentklasse som kjøres sammen med Superbike-VM. En riktig så glimrende mulighet til å få vist seg frem for de virkelig store teamene altså. 

Gode tester
Stinius kan fortelle om gode forberedelser:
-Jeg har hatt to gode tester her i Spania de siste ukene, først på Cartagena i påsken hvor jeg kjørte min Yamaha R6 som jeg skal kjøre hjemme i NM og nå de siste dagene på Alcarras hvor vi testet de nye syklene til European Junior Cup. 
Her kjører alle på helt like 500-kubikksykler som er nye av året. 
Begge testene har gått bra for min del og jeg har det moro på sykkelen om dagen.

Satser på forbedring
Med hele 36 førere i hvert løp sier det seg selv at det blir hard kamp om toppplasseringene. Poengene fordeles mellom de 15 første. Men selv med det høye nivået i klassen, satser Stinius på å klatre enda høyere på resultatlista enn i fjor, hvor han havnet på niende totalt:
-Jeg håper jo selvfølgelig å henge like godt med som i fjor, og forbedre min sammenlagtplassering, men jeg bruker ikke så mye tid på det nå. Det blir travelt fremover med mye kjøring, men nå gleder jeg meg bare skikkelig til å komme i gang med sesongen.

Vi ønsker den talenfulle karen lykke til! 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser