Sterk sjuendeplass i glatte trial-løyper

Forrige gang Haga kjørte ungdomsklassen i EM, ble det en 7. plass, og gårsdagens fjerdeplass var derfor stor fremgang. Men selv hadde han som mål å vinne klassen, og han var derfor ikke helt fornøyd med egen innsats etter konkurransen, ifølge pressemeldingen fra teamet.

– Jeg er fornøyd med mye, men jeg gjorde for mange tullefeil. Feilene ble avgjørende i en konkurranse hvor jeg ellers kjørte ganske jevnt, uttaler 16-årige Sondre selv

Vanvittige regnskyll
Været var stabilt da «Gekko» Haga og resten av utøverne kjørte den første runden av konkurransen, men i den andre runden kom det enorme mengder nedbør. Dette gjorde løypene svært krevende.

– Løypene her i Belgia er preget av mye stein. Da det begynte å pøsregne, ble steinene glatte som såpe, noe som gjorde det svært krevende å kjøre bra, fortsetter Hommersåk-gutten.

Sondre uttaler at løypene i Bilstain skiller seg spesielt ut på et punkt i forhold til de hjemlige.

– I løypene her er du nødt til å lage fart etter steinene, mens det vanlige er at du lager fart oppe på selve steinen, sier han.

Håper på bedre plassering enn sist
Allerede i dag er det en ny utfordring. Konkurransen foregår på samme sted, men nå i seniorklassen. Her møter 16-åringen hele Europas trial-elite.

– Målet er å gjøre det bedre enn sist gang jeg deltok i seniorklassen (16. plass) i EM. I tillegg vil jeg bruke konkurransen til å utfordre meg selv, slik at jeg kan tørre å prøve på nye ting, avslutter Sondre «Gekko» Haga.

Foto: Annette Gilje Haga
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser