Sterk 8. plass for Bølla i comebacket

For Andersen husker bokstavelig talt ikke sist gang han kjørte i IDM, selv om det bare er ett år siden. Det endte nemlig med en stjernesmell som resulterte i hjerneblødning.

Et helt år har det tatt å bli frisk og få klarsignal og derfor var det med en viss nøkternhet Andersen reiste med ned til Assen og Superbike-løpene i IDM.

Selvgjort er velgjort
Det skulle derimot vise seg at det var liten grunn til å være nøktern. Selv om kvalen ikke var av gammel klasse kjørte han seg opp fra en middels 16. plass til en meget sterk 8. plass i mål. Det på en tilnærmet selvbygget sykkel fra Honda.

Superbike-klassen i IDM har etterhvert blitt så sterk og anerkjent at det ikke bare er å møte opp og hente topplasseringer og flere av teamene er rene fabrikkteam. Førere som Max Neukirchner, Barry Veneman, Karl Muggeridge, Werner Daemen, Matej Smrz og Martin Bauer er alle førere som har vært med i VM eller europatoppen i en årrekke og det å være med blant de aller raskeste med eget team er en stor prestasjon. I det første løpet ble han også beste privatfører.

Uviss fremtid
Løp nummer to ble halvert på grunn av regn og selv om Andersen rakk å klatre et par plasser, var ikke 14. plassen noe han gledet seg så mye over. Bare det å være tilbake og kjenne at farten fortsatt sitter i kroppen – og ikke minst uten å bli svimmel og totalt utladet – var den største seieren.

Foreløpig er det ikke bestemt hvorvidt Andersen kommer til å delta i andre løp, eller om hjelmen legges på hylla på permanent basis.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser