Sterk 2-plass og krasj for Bølla

Det siste først. Bølla tok starten og dro sakte, men sikkert fra de andre konkurrentene. Ut på siste runde ledet han med hele fem sekunder og sjarmøretappen kunne begynne.

Troen på seier begynte å snike seg inn under hjelmen og det gikk som det måtte gå. I nest siste sving tok han det for rolig, forhjulet slapp og Andersen gikk «på snørra». Bitter som f, men Bølla klarte å se noe positivt oppi det hele.
– Jeg er sinnsykt fornøyd med kjøringen i helgen. I løp to kjører jeg fra alle og det er bare en teit feil som gjør at jeg ikke vinner. Jeg er også glad for at sykkelen går helt vilt bra og det er en deilig følelse.

I det første løpet ble det om mulig enda mer dramatisk. Kvalvinner og tittelforsvarer Martin Bauer gikk ned for telling rundt midtveis i løpet og pådro seg trolig kragebensbrudd. Det betyr at den østerrikeren trolig er ute noen uker. Den enes «død», den andres brød og Andersen tok muligheten.

Han ledet også her lenge og kjempet med Joerg Teuchert om seieren. Konkurrenten hadde gjort et smartere dekkvalg og kunne holde et raskere tempo inn. Dermed måtte Bølla ta til takke med andreplassen. Det var derimot ikke veldig skuffende.
– Alt i alt så er vi der vi skal være og jeg er godt fornøyd med andreplassen. Det viktigste er at sykkelen går veldig, veldig fort, så jeg håper jeg skal være med å kjempe helt i toppen fremover.

Solli imponerte
En annen fører som imponerte var Rasta-gutten Petter Solli. 13-plass i det første løpet er karrierebeste og tyder på at mann og maskin fungerer bra.I det andre løpet ble det en 16-plass.

Bror Magnus Solli kjørte også bra, selv om havnet litt lenger ned på lista. En 25- og en 20-plass ble fasit.

Neste mulighet til å vise seg frem for norske førere er allerede til helgen, da i NM på Rudskogen. Her blir det også mulighet til å treffe Andersen og andre førere i depotet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser