Spjeldnes til topps i Superstock-NM

Det var i utgangspunktet duket for et tett og dramatisk oppgjør mellom Henning Flathaug og Spjeldnes på Vålerbanen i helgen. Men dessverre ble det ikke slik. Etter å ha kjørt inn til pole position og dessuten vært raskest under gårsdagens warm up, ble det en stygg krasj på Henning i banens raskeste sving. Han fikk konstantert hjernerystelse og kunne ikke kjøre mer i helgen.

Helge Spjeldnes vant første race foran Caroline Olsen og Trym T. Johansen. Dermed rykket veteranen enda mer fra i sammendraget. I race to gikk Caroline helt til topps, foran Trym T. Johansen og Georg Holter-Hovind. Caroline har dermed bevist til fulle at hun er tilbake etter den stygge skulderskaden, og at hun er helt i stand til å hamle opp med de beste gutta. Helge Spjeldnes kjørte safe inn til sjetteplass, og kunne dermed motta gull og laurbær  på Vålerbanen – en opplevelse som ikke akkurat er ny for denne karen.

Helge forteller i sin pressemelding at han hadde pådratt seg en liten skade i venstre hånd før helgen, og han kjørte med smerter. Det var derfor knyttet spenning til i hvilken grad dette ville hemme ham i løpene. Men i og med at han kun trengte to poeng i det andre racet for å gå til topps, var sjetteplassen mer enn tilstrekkelig for å sikre sammenlagtseieren.

Helge sender også en gratulasjon til Caroline Olsen og Henning Flathaug med henholdsvis sølv og bronse i sammendraget. 

I Superbike – som avsluttes på Rudskogen senere i høst – ble det Ole Bjørn Plassen i begge race. Sandesokningen har prioritert EM i år og har ikke sjans til å vinne sammenlagt, men det var selvfølgelig moro for fører og team å bevise at han fortsatt ligger helt i toppen når han først kjører her hjemme.

I det første racet ble Carl Berthelsen nummer to og Stig Flemming Jensen nummer tre. Sammenlagtledende Norvald Haaland, som også var raskest under Superpole, var uheldig og fikk en highsider etter elleve runder, med det resultat at løpet ble rødflagget. I race nummer to var imidlertid Haaland tilbake for fullt, om enn noe forslått, og kjørte inn til sølv 1,8 sekunder bak Plassen. Carl Berthelsen tok bronse denne gangen.

Det er fortsatt Norvald Haaland som leder sammenlagt i den største klassen, selv om Berthelsen jafset en god del innpå med sine to pallplasser. Differansen er nå 23 poeng. Norvald uttaler selv at målet i første race var å prøve seg på Ole Bjørn Plassen og sikre NM-seier allerede denne helgen, men at han nok ble for hissig på grøten.

På Solør MC-klubbs hjemmeside www.solormcklubb.no. finner du samtlige resultater fra alle klasser denne helgen, og her vil også sammenlagtresultatene legges ut.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser