Spjeldnes leder før EM-finalen

Fem år etter at Kai Børre Andersen tok Norges første EM-gull i roadracing, ligger 27 år gamle Helge Spjeldnes an til å ta hjem Norges andre gull.

Denne gang er det ikke Supersport 600, men Stocksport 600 som er den aktuelle klassen for norsk tittel. Supersportsmotorsyklene er rigget med avanserte og kostbare racingkitdeler, mens Stocksport-motorsyklene er tilnærmet standardutgave. Her hjemme heter klassen Superstock 600, men reglementet er det samme.

Beskjedne midler
Gudbrandsdølen Spjeldnes har nådd toppen av europeisk racing med et lavbudsjettsopplegg, og det står stor respekt av innsatsen med beskjedne midler i forhold til da Kai Børre hadde det svært profesjonelle Veidec-teamet i ryggen i 2002-sesongen.

Foreløpig er likevel ingenting avgjort, det er tett om plassene, og italienerne Spigarol og Baron ligger henholdsvis bare tre og fire poeng bak Spjeldnes i sammendraget.

Mange nordmenn
Det er en rekke nordmenn på vei nedover til Cartagena i helgen. Både norsk mester Daniel Kubberød, Andre Dizerens, Tor Erik Plassen, Sturla Borch Fagerhaug og Carl Berthelsen har satt kursen sørover.

Banen i Cartagena har i en årrekke vært en viktig arena for norske førere som har innsett at man ikke kan kjempe i toppen uten å starte treningen tidlig på året sør i Europa.

Mer informasjon finner du på www.spjeldnes-racing.com. Her kommer det også rapporter fra trening, kval og finaleløp.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser