Spjeldnes ble europamester

Da førerne hadde stilt seg opp til start, med Helge som tredjemann, begynte det plutselig å regne i spanske Cartagena. Dermed startet et 24 runder langt tidvis mareritt hvor man kjørte på over 2 min. pr. runde på den 3,7 km lange banen.

I starten lå førerne stort sett og voktet på hverandre, en fører tok sjansen på å stikke bare for å krasje like etter på det uvanlig glatte underlaget. Norsk mester Daniel Kubberød ga opp og kjørte inn i depotet etter to runder.

Ble disket
Etter hvert stakk også en håndfull andre førere inn i depotet, men for å skifte til regnhjul. Imidlertid var ikke dette tillatt, siden man ikke hadde erklært Wet Race. Fire av disse førerne passerte etter hvert Helge i høy hastighet bakfra, og med tørrværsdekk hadde han ikke sjans til å henge med. Men det var ikke noe å bekymre seg over. Det ble lagt inn protest, og samtlige fire ble disket. Uansett ville Helge ha gått av med sammenlagtseieren med en 5. plass.

Men det varmer selvfølgelig ekstra å vinne selve finaleracet i tillegg. En lokal, ukjent spansk fører ble nummer to i dag, og var selvfølgelig svært glad for suksessen.

Så langt Helge er informert er det italienske Spigarol som ble nummer to sammenlagt i årets Stocksport 600. Marginen er hele 23 poeng.

Som tidligere nevnt er Helge & co. et lavbudsjettsteam i europeisk sammenheng. Dermed henger gullet og laurbærkransen ekstra høyt. Både på Otta, der Helge er født og oppvokst, og på Hønefoss der han bor og har sitt daglige virke, er man garantert ekstra stolte i dag.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser