Spennende sesong for Spjeldnes

Med to nye 2006 Yamaha YZF-R6 bestilt, gleder Sjeldnes seg til å få disse på hjul og å komme i gang med kjøretrening foran sesongstart her hjemme og i Skandinavia. Stadig nye utgaver av YZF-R6 har vært hans løpssykkel helt siden 2001.

Før dette er det trening som gjelder. Første store oppladning blir Yamaha Race Training på Valencia i månedsskiftet mars/april.
Hånden til Spjeldnes, som ble skadet på to kritiske tidspunkter i fjorårssesongen, er snart 100 % restituert. Han kjenner fortsatt litt smerter når han må vri om noe tungt, men dette vil ikke bli til noe hinder for kjøringen.
Han gleder seg tvert i mot veldig til å sette seg i salen på nytt.

Målet er Superstock
Fjoråret endte med to bronse til Helge. Henholdsvis i NM og Scandinavian Open/Nordisk i Supersport 600-klassen. Han var også med på å vinne et 4-timers enduroløp på Vålerbanen.

Hans beste plasseringer hittil er vinner av Rookie 600 klassen i Scandinavian Open i 2002, og sølv i 600 Production (standardklassen) under 2004-sesongens NM.

Målet i år er å gå helt til topps i Superstock 600-klassen i NM, samt i samme klasse under Scandinavian Open. I denne klassen bruker man tilnærmet standard løpssykler, kun små endringer er tillatt. Helge jobber målbevisst med budsjettet sitt, slik at det også kan bli rom for noen runder i STCC/Superstock 600, og sannsynligvis også EM.

I år vil det bli kjørt en EM-runde parallelt med Scandinavian Open-runden på Karlskoga, og Spjeldnes har et stort ønske om å kunne kjøre og hevde seg i toppen der. Det er en klar tendens at stadig flere norske førere vender blikket ut i Europa for å kjøre hele serier eller enkeltrace.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser