Spansk gull igjen for Sondre Haga

I helgen ble det seier til Sondre “Gekko” Haga i Córdoba, der han vant den nest høyeste klassen i det spanske mesterskapet. Han har ikke kjørt alle rundene i år, men likevel endte han på fjerdeplass sammenlagt, etter tre seiere. – Dette føltes som en overlegen seier. Hadde litt feber og var litt forkjøla, men på tross av dette klaffet alt. Det regnet, og da er jeg fort mer komfortabel enn spanjolene, sier Gekko-Haga.

Gekko-Haga endte opp med fattige tre prikker. Andreplassen fikk til sammenligning 14. – I Norge er seksjonene vi lager veldig vanskelige. Det er mange man ikke kommer gjennom. Både i VM og i det spanske mesterskapet er vanskelighetsgraden på enkeltseksjoner lavere. I dag var det bare én seksjon jeg anså som virkelig vanskelig, og den kjørte jeg gjennom uten feil.

Det ble en lang uke i bilen for Gekko-Haga. Han flyttet til Spania tidligere i uken, men kjøreturen til arrangementet ble likevel ikke spesielt kort. – Brukte to dager i bilen for å komme meg ned, men det tok fortsatt ni timer å kjøre til der løpet var.

Selv om oppladningen til løpet ikke var optimal, forteller han at han klarte å holde fokus hele dagen.

Med seg hadde Haga en triallegende. Jordi Tarrés er sjef for fabrikanten han kjører for, og har vunnet VM i trial sju ganger. Han var til stede hele dagen, sammen med en førsteklasses mekaniker, og Sondres spanske lagleder.

Haga setter stor pris på muligheten for å kjøre i Spania og få være en del av dette miljøet. – Det er fint å få navnet mitt frem i det spanske miljøet. Dette kjennes ut som VM. Alle er her, med team, lastebiler og hele pakken, avslutter Sondre.

Spania er definitivt verdens fremste trialnasjon for tiden. Siste VM-runde er kjørt, og de fem første plassene i mesterskapet ble beslaglagt av spanjoler.

Nå tar Sondre Haga en fortjent løpspause frem til februar.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser