Sondre Haga vil til topps i SM igjen

Etter tre måneders hardtrening i Spania er Sondre Haga nå klar for sesongens første konkurranse. Siden november har han trent tett sammen med seks ganger verdensmester Adam Raga, og Sondre mener at han er blitt mye bedre av dette. – Nivået mitt har økt gjennom vinteren. Det er litt spesielt å trene med Raga, siden han alltid er bedre. Derfor ser jeg ikke min egen fremgang så lett, men når jeg går tilbake til de hindrene jeg prøvde da jeg kom, så er de blitt mye lettere for meg, forteller Sondre i pressemeldingen fra teamet.

Selv mener han at samarbeidet med Raga er grunnen til at han er blitt så mye bedre. – Jeg trenger ikke diskutere hvis noe skulle komme opp. Tilbakemeldingene jeg får er bra, og jeg vet at de alltid er riktige når de er fra Raga.

Målet er ikke bare å vinne, han vil også klare å komme seg opp den siste veggen. – Ingen har noen gang kommet opp den tre meter høye veggen, som er siste hinder. Denne vil jeg opp i år.

Sondre føler at han har kontroll før løpet på fredag, selv om han alltid er litt nervøs før store konkurranser. – Jeg pleier å ha et godt hode for løp. Det er bare å gjøre som jeg alltid gjør. Jeg prøver å tenke minst mulig på resultatet underveis, selv om målet er å vinne. Det som er nytt nå, er at jeg skal ta med meg erfaringene fra i vinter.

Kvalifiseringen går på SVT1, og finalen sendes på SVT2.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser