Sondre Haga trener med verdensmestere

Syttenåringen dro til Navas, et lite stykke unna storbyen Barcelona, for å trene med sitt nye VM-team, TRS Motorcycles. 

– Vi har hatt masse trening og besøkt fabrikken, og blitt kjent med mekanikere og de som eier fabrikken, uttaler Sondre selv. – I tillegg har vi møtt Adam Raga, tidligere verdensmester og for tiden nummer to i verden, så vi har fått mye hjelp av ham.

Sondre Haga synes oppholdet har vært over all forventning.

Far Martin er veldig fornøyd
Far og trener Martin Haga var med til Spania.  – Det har gått veldig fint, vi har blitt veldig godt ivaretatt på fabrikken og av alle som tok oss med rundt på treningsområdet. Det har vært helt supert, forteller han.

– Når vi er i Spania, reiser vi rundt til mange små områder og trener forskjellige plasser hver dag, så det er mye variasjon her, sier Sondre, som forteller at det kan bli mye av den samme treningen hjemme.

– Vi merket at da vi kom på fabrikken, så var det et mye større apparat. Selv om det ikke er en så veldig stor fabrikk de har, er det likevel et mye bedre tilbud her enn hos det forrige teamet vårt. I tillegg var vi nå i Barcelona, og Barcelona er på en måte Mekka for trialutøvere, det er der de beste i verden trener. Så når man er rundt på treningsområdet, treffer du alle de beste i verden, fortsetter Martin Haga.

Verdensmestere på samme trening
Med verdensmester Adam Raga på samme trening er det ikke unormalt å føle litt på presset. – Det er smigrende og spennende, men samtidig så blir man litt nervøs, sier Martin Haga. – En av de første dagene vi var her ble Sondre spurt om han var nervøs. Da han svarte nei, fikk han tilbake at han måtte huske at det står to tidligere verdensmestere her, bare for å fyre ham opp litt, avslutter Martin Haga. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser