Sondre Haga til topps i trial-VM på lørdag!

Dette var Hagas første VM-opptreden. Han hadde selv satt seg som mål å vinne, og unggutten lyktes på første forsøk. Seieren er svært viktig for Hagas fremtid som trialutøver, ikke minst med tanke på sponsormarkedet.

Det ble kjørt tre runder på 12 seksjoner hver. Været var skiftende, og dette gjorde løypene krevende.

Sondre Haga vant ganske suverent, og hadde 33 prikker totalt på de tre rundene. På plassene bak Haga havnet Marco Fioletti fra Italia (43 prikker) og Maxime Varin fra Frankrike (64 prikker). I samme klasse havnet Nils-Johan Vold Gunvaldsen fra Grimstad Trial Klubb på en solid sjetteplass.

Bronse på Haga i dag
I dagens VM-runde (nummer seks) ble det bronse på Sondre Haga etter Marco Fioletti fra Italia og Jarmo Robrahn fra Tyskland.

Denne VM-runden var akkurat lik den forrige. Selv om prestasjonene var noe dårligere enn seieren i går, fant Sondre Haga mange lyspunkter og klarte å nullstille seg etter en dårlig start. Han fikk opp konsentrasjonen og avsluttet med to gode runder.

Nils-Johan Vold Gunvaldsen kjørte seg inn til en hederlig sjuendeplass i dag.

Nå vender Haga nesen hjemover med både gull- og bronsemedalje i bagasjen. Allerede om to uker er det ny konkurranse. Da arrangeres det dobbelrunde i Norgescupen, og sted er Grimstad.

Foto: Sara Hemmer
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser