Sondre Haga nominert til årets gjennombrudd

– Etter å ha jobbet så mye i så mange år, og spesielt dette året, kjennes det veldig bra å bli nominert til en så stor pris. Det blir på en måte en liten topp på året, uttaler Sondre i pressemeldingen.

Mer enn godkjent i år
“Gekko” Haga har hatt en strålende sesong som endte med nordisk gull, NM-gull og topplassering i første runde i VM i Sverige tidligere i år.

– Jeg er veldig fornøyd med alt utenom EM i Italia. Men på tross av dette må jeg si for min egen del at sesongen absolutt er mer enn godkjent, fortsetter han.

Han forteller videre at det betyr mye å bli nominert til årets gjennombrudd-prisen.

– Det er jo en god motivasjon til å jobbe videre, bare det å bli nominert. Så får vi se hvordan det går.

Ikke overrasket
Coach Marius Dammyr er ikke overrasket over nominasjonen.

– Sondre har to store utfordrere, men vi får håpe han går helt til topps! Han har hatt stor progresjon hvert år, med tydelig gode resultater nasjonalt og internasjonalt blant de beste i sin aldersklasse.

Marius nevner også alle kostnadene forbundet med trial.

– I en vanlig uke har du utgifter som bensin og eventuelt noen deler. Det er først når du skal utenlands det koster mye, som reising og opphold. Budsjettet kan gjerne ligge opp mot 400-500 000 årlig.

Kan gi større muligheter
I tillegg til at trial koster, er det en ganske liten sport i Norge, så det kan være vanskelig å få tak i sponsorer for en fulltidsutøver. Far og trener Martin Haga mener at dette kan åpne større muligheter for neste sesong.

– Om vi skal få en internasjonal karriere, er en avhengig av sponsorer, så all oppmerksomhet er både viktig og nødvendig. Akkurat nå er det familien som er den mest vesentlige sponsoren, og i lengden kan det bli vanskelig, kanskje umulig. All oppmerksomhet rundt Sondre er positivt, og kan åpne dører for nye sponsorer. Slikt som dette kan være med å gi veldig god PR, og om han gjør en enda bedre sesong neste år, blir det lettere å legge en plan videre. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser