Sondre Haga kjører på hjemmebane

– Det er deilig å slippe all reisingen og sove hjemme i egen seng i stedet for i bobilen, forteller Sondre “Gekko” Haga i teamets pressemelding. Etter flere internasjonale mesterskapsrunder der ikke alt har gått helt som man ønsket, gleder unggutten seg til å kjøre hjemme på trialfeltet på Riska.

– Nå står jeg hjemme i garasjen og renser forgasseren og diverse andre småting for å få sykkelen klar til løpet. Det er egentlig ganske deilig.

Viktig utviklingsarena for lokale talenter
Far og trener Martin Haga forteller at Rogalandsmesterskapet først og fremst skal være en rekrutterings- og utviklingsarena for de lokale førerne.

– En sånn plattform er svært viktig for de lokale talentene. De som kjører er fra elleve år og oppover, og det er veldig annerledes å kjøre løp enn å trene alene på egenlagde seksjoner på treningsområdet, sier Martin Haga.

– Det er viktig å gi de unge en sjanse, men det er også viktig for Sondre. Dette er en mulighet til å kjøre et løp med litt lavere skuldre enn det har vært de siste to ukene, i tillegg til at det er lettere å holde fokus.

Verdifull trening
Sondre “Gekko” Haga tar ikke lett på Rogalandsmesterskapet selv om han i det siste har prøvd seg på internasjonale arenaer.

– Det er jo viktig trening, alle løp er det. Selv om jeg er roligere og sover bedre foran dette løpet enn en internasjonal mesterskapsrunde, så må man fortsatt ta Rogalandsmesterskapet på alvor. Det er en god mulighet til å vise seg lokalt, for både sponsorer og tilskuere, avslutter han.

Rogalandsmesterskapet arrangeres på Hesthammeren på Hommersåk førstkommende helg, lørdag 23. og søndag 24. april. Også andre lokale talenter er med, blant annet Hanne G. Haga og Huldeborg Barkved, som kjørte EM-runde i Spania den første helgen i april. 

Foto: Martin Haga

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser