Sondre Haga i egen klasse under SørCup

Arrangør var Gjerstad trialklubb sammen med Flosta trialklubb. Etter seieren i Rogalandsrunde fire sist helg klarte Haga å fortsette i samme spor også nå ved å ta overlegne seire begge konkurransedagene. Helgens gode resultater gjorde også at han tok sammenlagtseieren i cupen.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg vant begge dagene. Jeg kjørte stabilt hele helgen, og gjorde få feil. Jeg kjørte nesten perfekt i begge konkurransene, uttaler 16-årige Sondre fornøyd.

Varierende forhold
Førerne kjørte tre runder med sju seksjoner. På lørdagen var været fint, og det var gode forhold. På søndagen høljet det derimot ned, med påfølgende vanskelige kjøreforhold.

– Det var annerledes å kjøre på søndagen i forhold til lørdagen. Det var mye fjellpartier i løypene, og her var det godt feste begge dager. I partiene med jord var det svært glatt på søndagen, og det gjorde også at det kom flere prikker enn på lørdagen, fortsetter «Gekko» Haga.

I lørdagens konkurranse fikk Haga totalt 15 prikker, men hadde en runde hvor han kun fikk én prikk. På søndagen gjorde de store regnmassene og de vanskelige forholdene at han fikk 20 flere prikker enn på lørdagen. Likevel endte han med nesten halvparten så få prikker som andremann.

– Det var egentlig ganske høy vanskelighetsgrad på løypene, men jeg overrasket meg selv da jeg fikk det så godt til, sier Hommersåk-gutten.

Vil vinne seniorklassen neste helg
Allerede neste helg er det ny konkurranse. Da kjøres femte og siste Rogalandsrunde på Vaulali i Strand kommune. Her skal 16-åringen delta i seniorklassen og vil møte eldre og mer erfarne utøvere. Likevel demper han ikke ambisjonene.

– Målet er å fortsette i den gode stimen jeg er inne i nå og ta en ny seier på Vaulali, avslutter han.

Foto: Martin Haga
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser