Sondre Haga ble årets gjennombrudd

Som tidligere skrevet var Sondre Haga nominert til prisen “Årets gjennombrudd” under Norsk Motorsportforbunds  motorsportgalla, og det ble til slutt han som gikk seirende ut.

– Det var ikke feil det, nei. Det begynte med at vi kom på motorsportkonferansen og gikk gjennom en del regler for neste sesong, før det var gallamiddag og prisutdeling. Prisen kommer som en topp på en veldig bra sesong, med mange gode resultater. Jeg var forberedt på at det kunne gå begge veier. Øvde litt på takketalen for å være på den sikre siden, uttaler en svært fornøyd Sondre Haga i teamets pressemelding.

– Det har vært et langt og lærerikt år, og jeg har aldri hatt så mange gode resultater som i år. Mot slutten av året har jeg trent enda mer enn det jeg har gjort tidligere, og har hatt et større treningsopplegg. Alt har klaffet denne sesongen, fortsetter unggutten. – Det er helt klart den beste sesongen jeg har gjort til nå.

Knallbra sesong
Han kan skilte med gode resultater både fra VM-runden i Sverige i 125cc-klassen og flere topplasseringer i både senior- og junior-NM.

– Sondre er kanskje overrasket over at han blir nominert og til og med stikker av med en sånn pris, men om man ser på utviklingen han har hatt det siste året, kommer det egentlig ikke som en veldig stor overraskelse, forteller hovedtrener Marius Dammyr.

Sondre har alt startet treningen foran neste sesong, og det blir kjøring på banen på Hommersåk nesten hver dag så lenge forholdene tillater det. Han skal også noen turer utenlands.

– Sondre skal være i Spania og Italia på treningsopplegg i vinter, der det skal trenes syv dager i uken. Vi skal jobbe med teknisk trening på sykkelen, fysisk trening og å få ham mentalt klar for sesongen 2016, hvor han skal møte de beste i verden i sin klasse. Det er tøffe krav som skal oppfylles, men Sondre kommer til å legge ned den innsatsen som trengs. Han er motivert og vil gi alt, avslutter trener Dammyr.  

Omfattende planer neste år
I takketalen nevnte Sondre trener Marius, søskenbarnet Henrik Haga som også trener ham, og sist, men ikke minst familien – spesielt far Martin Haga, som er med sønnen på hver eneste trening.

– Jeg er veldig stolt over Sondre, jeg synes det er velfortjent etter så mye jobbing og så gode resultater, forteller en stolt pappa. – Planen for neste sesong er å være med på full EM- og VM-runde. Det er også samlinger hver tredje helg med Team Motorsyklisten, og ganske ofte med Team Norway, så det er alltid noe å gripe fatt i, avslutter han.
 
BIKE gratulerer Sondre Haga med prisen.

Foto: Martin Haga
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser