Sondre “Gekko” Haga på trettendeplass

Sondre startet på andreplass etter en ekstremt bra kvalifisering på lørdag. Dessverre ble det en tabbe halvveis uti den første runden, hvor han fikk fem prikker. Og resten av dagen ble preget av at på de ulike seksjonene ble eventuelle feil straffet temmelig hardt.

– Hver eneste feil ble hardt straffet. Dette gjorde at forskjellene ble veldig store veldig fort. Det som kanskje hadde vært et lite feiltråkk et annet sted, ble her fem prikker umiddelbart, forteller Haga i pressemeldingen.

Hagas mål for helgen var å forbedre rekorden fra Japan, hvor han ble nummer åtte. Han klarte ikke dette, men har ikke mistet motet av den grunn.

– Jeg kommer fra dette med kanskje litt for høy selvtillit i forhold til min plassering, men kjøringa gikk egentlig bra. Jeg fikk til alle seksjonene, men klarte ikke å sette det sammen.

Nå bli han på Den iberiske halvøy frem til neste runde i Portugal, og fokuset er klart:

– Kjøringen er bra nok, det mentale må jobbes med. Jeg hopper langt opp på tavla hvis jeg klarer å eliminere tabber. Nå skal jeg jobbe med det mentale og øve spesielt på å holde fokus.

Håkon Pedersen ble beste nordmann i Andorra på en niendeplass. Sondre Haga er nå nummer tretten sammenlagt i VM, elleve poeng bak Pedersen.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser