Som far – så sønn

Remy Gardner, sønn til 500 verdensmester Wayne Gardner , vant årets Moto 2 tittel – første australier siden Casey Stoner

Remy Gardner er nykåret mester i Moto2 etter et spennende siste løp i Valencia. Han gikk inn til siste runde med 22 poeng ledelse og måtte ha minst en 13. plass dersom konkurrent og teamkamerat Raoul Fernandez vant. Gardner satset på det trygge og holdt seg rundt 10. plass gjennom hele løpet. Fernandez kjempet til siste slutt, men oddsene var for høye. Det var ikke mange som hadde spådd dette resultatet for et par-tre år siden: Gardners 4 første år i Moto 2 var alt annet enn oppsiktsvekkende, men i år klaffet det: 5 seire og 12 pallplasser holdt til å vinne. Det holdt også til å forfremme australieren til Moto GP i 2022 sesongen – selvfølgelig for KTM.
Med årets tittel har Remy gjentatt faren Wayne Gardners bedrift – han vant 500 tittelen med Rothmans Honda så langt tilbake som den gang tobakksreklame var tillatt på syklene.