Smarty Pantah bygd av XTR Pepo

Bygget med det ekstreme utseendet er signert av franskfødte Pepo Rosell, som nå er bosatt i Spania. Pepo, som egentlig er biolog, havnet etter hvert hos den spanske Ducati-importøren, men etter et par år der følte han at det var på tide å starte noe eget. I 1996 gjorde han dette, og innretningen har alltid vært å bygge ekstreme sportssykler og caféracere. I 2001 startet han neste virksomheten, der han bygde om Ducatier etter egen design, og han døpte firmaet Radical Ducati.

Ifølge ham selv tok dette for mye tid, og han tok derfor en pause i virksomheten etter 13 år med bygging – bare for å starte fra begynnelsen igjen for et par år siden, med XTRPEPO-Extreme Pepo. Nå var imidlertid forretningsideen «less business and more fun». 

I bunn og grunn er prosjektet en Ducati Monster 821 fra 2016. Kåpen på sykkelen er bygd i glassfiber, er inspirert av 70-tallets Pantah-modell, og er en direkte hyllest til datidens racere fra Ducati.Det er også mye annet snadder som ikke satt originalmontert. Jo visst finnes det deler på sykkelen som kan kjøpes fra andre tilbehørspesialister, men det meste er lagd av Pepo selv. De fleste festene på sykkelen er egenproduserte, av bolt-on-typen. Det er hans egne deler som gjør sykkelen så spesiell. Bakrammen er ett eksempel på alt han har bygd til sykkelen, for det er ikke mye urørt igjen på den.

– Den virkelige skjønnheten i sykkelen sitter i kåpene, forteller Pepo stolt. Designen er tvers gjennom førsteklasses, synes jeg. Den er stor og sterk, men likevel elegant.

Sitter du på en Monster 821 eller 1200 og vil bygge noe lignende, så har Pepo kit til salgs på XTRs hjemmeside. 

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser