Slurvefeil ødela for Sondre Haga

Etter å ha tatt en sterk fjerdeplass i ungdomsklassen i forrige EM-runde, var Sondres mål å stå øverst på pallen i Sveits. Han endte til slutt på en 7. plass, og var derfor  ikke spesielt fornøyd med resultatet.

– Jeg hadde en veldig dårlig førsterunde hvor jeg gjorde for mange slurvefeil. Det kostet meg dyrt, uttaler 16-åringen i en pressemelding. – I andrerunden kjørte jeg utrolig bra. Hadde jeg kjørt slik hele løpet, hadde jeg kjempet helt oppe i toppen, fortsetter han.

Tynn og utfordrende luft
Den femte og siste EM-runden i ungdomsklassen i trial ble kjørt i den sveitsiske landsbyen Grimmialp i Alpene. Enkelte av trial-løypene ligger her hele 1750 meter over havet. Dette ga førerne en skikkelig utfordring i den tynne luften.

– Vi måtte faktisk justere litt på sykkelen, slik at den skulle fungere optimalt, sier «Gekko» Haga.

Det ble kjørt to runder med 12 seksjoner. Været var flott, med sol og nesten 25 grader. Selv om løypene var ganske lik de hjemme i Norge, bemerker Sondre Haga likevel noe spesielt:

– Løypene her var spektakulære, og vi kjørte mye i elven. Den største forskjellen var at løypene var lagt opp slik at en liten feil kunne få svært store konsekvenser. Man ble hardt straffet for feilene, sier Hommersåk-gutten.

I dag kjøres neste konkurranse; årets siste EM-runde i seniorklassen. Sondre har ambisiøse mål selv om han konkurrerer mot både eldre og mer erfarne utøvere.

– I morgen er målet mitt å havne blant de 15 beste. For å klare dette må jeg senke skuldrene. Klarer jeg det, kommer jeg til å tørre å prøve på nye ting. Det er da det er aller kjekkest å kjøre, uttaler 16-åringen.
 
Foto: Martin Haga
 
 
 
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser