Sitter i rullestol – kjører cross!

Førstkommende helg arrangeres finalen i Lunner Cup/MX Shakedown 2008. På hjemmesiden www.mxshakedown.no ligger mer informasjon om klasser, tidsskjema etc.

Det ventes et bra oppbud av crossførere i flere klasser og kategorier, og «ørkenrevene» Pål Anders Ullevålseter og Gjermund Frostad vil være til stede sammen med en annen «ringrev» fra internasjonal motocross – Kenneth Gundersen.

Ble lam i motocrossulykke
Men det spørs om ikke selv disse guttene her kommer litt i skyggen av Thomas Josefsen (27) fra Lakselv. For to år siden skadet Thomas seg alvorlig i en motocrossulykke. Han krasjet etter et hopp og ble lam fra livet og ned. Imidlertid sverget Thomas på at han skulle komme tilbake til crossbanen og utøve sin favorittsport, og allerede i vår begynte han å kjøre igjen. Siden det har han vist stor fremgang. Han sitter fortsatt i rullestol, men på banen finner man Thomas i salen på en spesialbygget Yamaha WR450 motorsykkel. Alt betjenes via hendler på styret, og motorsykkelen er utstyrt med et spesialsete.

Det vedlagte bildet er hentet fra Thomas’ hjemmeside www.sneip1.blogs.no, hvor det både ligger bilder og flere opplysninger om denne motocrossentusiasten som nektet å la seg stoppe av en alvorlig ulykke.

Det vil bli visning av nye motocrossmodeller fredag fra kl. 20.30, og lørdag ettermiddag – fra ca. kl. 17.00 – er det duket for demokjøring.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser