Ser vi likevel det beste av Rossi?

2018 har vært et vanskelig år for Movistar Yamaha MotoGP og Valentino Rossi, men selv om de ikke får vist sitt virkelige potensial på grunn av tekniske utfordringer med YZR-M1-en (elektronikk-ekspert Michele Gadda er satt på saken), så er det flere grunner til å tenke positivt.

Senest på Aragon viste Rossi hva han er god for, under sesongens ypperste comeback. Han banet seg vei fra 17. til 8. plass på griden. Etter racet uttalte han at de hadde modifisert sykkelen en god del, og allerede fra morgenen av føltes det bedre. Noen flere justeringer ble gjort foran selve racet, og han klarte å holde konstant tempo gjennom alle rundene.

I tillegg har Rossi vært beste Yamaha-fører i åtte av de tretten racene så langt. Han er fortsatt nummer tre sammenlagt, 29 poeng foran teammakker Maverick Viñales og Ducati-fører Jorge Lorenzo, som har tatt tre seiere denne sesongen.

Resultatene ligger ikke langt bak forrige sesong, og coach Luca Cadalora uttaler at 39-åringen ville hatt vinnersjanser hver løpshelg hvis han satt på en vinnersykkel.

Ifølge Rossi selv vet Yamaha hva som må utbedres. Testen på Valencia, som signaliserer starten på 2019-sesongen, vil gi oss de første indikasjonene på om fabrikken har løst utfordringene.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser