Seiret under svært krevende forhold

Dovi kunne kontrollere inn til seier, foran Alex Rins, og Pol Espargaro på tredje med en sensasjonell pallplass for Red Bull KTM. Løpet måtte startes to ganger da det etter femten runder ble besluttet å rødflagge etter sikkerhetsmessige vurderinger på grunn av mye vann på banen.

Maverick Vinales hadde pole og var med i starten, men klarte ikke å holde tempoet, og datt fort bakover i feltet. Rins satte løpets raskeste runde, fikk en bra luke og holdt de andre på avstand, men da det begynte å pøsregne enda mer, skulle det bli dramatikk. Jack Miller gikk ned for femte gang i helgen, og Danilo Petrucci rett etter. Pol Espargaro veltet etter en glimrende start og kampen om tredjeplassen, men greide å komme seg ut på banen igjen og fortsette løpet. Marc Marquez highsidet i sving ni, og Andrea Iannone fikk en lignende velt etterpå. Maverick Vinales´ håp om tredje sammenlagt endte også brått i sandfella i det plaskende regnet.

Valentino Rossi, som fikk en god start fra sitt 16. startspor, jobbet seg gradvis oppover og helt opp til ledelse før løpet ble stoppet. Da man så gikk tilbake og leste resultatlista fra runde 13, fikk man Dovizioso i pole, Rins på andre, og Rossi i tredje spor ved omstart.

Jack Miller var kritisk til den sene rødflaggingen:
–  Dette løpet er en vits, det burde blitt rødflagget lenge før. Se på Vinales. Han krasjet nesten rett frem …
Før rødflagget kom ut, hadde hele åtte førere måttet bryte løpet, og enda flere hadde smakt på grusen.

Etter en pause på cirka 40 minutter var banen drenert for en del vann, og man kunne kjøre i gang på nytt. Dovizioso var på hugget og tok føringen. Rins var noe mer reservert, men holdt unna for Rossi, som lå på tredje. Etter hvert kunne Rossi ta seg forbi og på nytt starte jakten på lederen, men også han ble til slutt en del av den store andelen førere som måtte i bakken i sving 12. Han kom i gang igjen og fikk reddet en 13. plass, og siden Vinales var ute, hadde han allerede sikret seg tredjeplassen i sammendraget.

Med Rossi ute av kampen om teten lå det til rette for å skrive litt historie. KTM-fører Pol Espargaro lå plutselig på tredjeplassen, og kunne dermed sikre merkets første pallplass i den gjeveste klassen. Det ble noen nervepirrende minutter, og løpet virket plutselig veldig langt for KTM-gutta som sto og heiet i pit lane. Men Pol holdt seg på hjulene, og man kunne starte feiringen.

– Dette er uvirkelig. Det har føltes så bra hele helgen, spesielt på vått. Jeg kjempet hardt med Marquez om tredje, men kunne se at han hadde problemer. Dessverre fikk jeg en stygg krasj hvor hele kåpesettet til sykkelen forsvant. Heldigvis fikk vi fikset sykkelen til omstarten, og jeg kunne sikre tredjeplassen etter en glimrende start. Dette resultatet føles bedre enn da jeg ble verdensmester i Moto2, sier Pol Espargaro.

Andrea Dovizioso tok med dette sin fjerde løpsseier og 8. pallplass i år, og ble nummer to sammenlagt for 2018.
– Jeg kjørte ikke noe raskere enn på trening, det er de andre som kjørte saktere. Mange kjører fort på trening, men det er viktig å ha riktig mentalitet på løp for å få ut potensialet. Vi fikk til et bra oppsett på Ducatien, og vi fikk regndekkene til å fungere, sa Dovizioso.

Alex Rins sikret også Suzukis fjerde pallplass på rad. Dette har ikke skjedd siden Kevin Schwantz i 1994, og viser stor fremgang for Suzuki-teamet. Rins endte også på en 5. plass sammenlagt i år.

Johann Zarco ble nummer sju i finaleløpet, og sikret seg dermed Independent Rider-tittelen foran Cal Crutchlow og Danilo Petrucci. Franco Morbidelli, som lå på en fin fjerdeplass rett bak Rossi i søndagens race før også han endte i grusen, ble årets nykommer, foran Hafizh Syahrin og Takaaki Nakagami.

I Moto3 var det norskfødte Can Oncu som stakk av med en historisk seier etter å ha startet i sitt aller første Moto3-løp – og det som den yngste fører noensinne, kun 15 år gammel. 

Miguel Oliveira fulgte opp med nok en seier i Moto2, så søndagen ble komplett for Red Bull KTM med seier i begge de minste klassene, og den historiske pallplassen i den største klassen.    

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser