Seier til Haga på hjemmebane

– Det var mye lettere å holde fokus her hjemme enn det er i utlandet. Det er jo så på hjemmebane som det går an, det er jo her på Riska jeg trener til vanlig, forteller sekstenårige Sondre i teamets pressemelding.

Verken snøvær eller sol så ut til å stoppe trialtalentet i helgen, som tok seieren i eliteklassen begge dagene. Selv mener “Gekko” Haga at kjøringen var på topp.

– Det var bare en seksjon som ikke gikk som den skulle. Det var en ganske høy kant som jeg rett og slett ikke kom opp på, så det ble femten ekstra prikker på de tre rundene der.

Kjørte på sitt beste
Far og trener Martin Haga mener at det er lite å klage på kjøringen. 

– Bortsett fra at det var en seksjon som gjennomgående ikke gikk, så har Sondre kjørt opp mot sitt beste i konkurransen, spesielt på søndag. Det var en del bedre føre i finværet, uttaler han.

– Han viser jo at han ligger bra an i forhold til konkurrentene, og han får vist hva han kan. En av forskjellene mellom trial i utlandet og her i Norge er at i utlandet har man ubegrenset tid per seksjon, men du har ikke lov til å stoppe. I Norge kan man stoppe så mye man vil, men hver seksjon må fullføres på nitti sekunder.

Klar for neste helg
– Noe av det viktigste tror jeg er å holde fokus, sier “Gekko” Haga. Selv om seieren er i boks på hjemmebane, blir det ingen hvileuke.

– De siste ukene har det vært fokus på internasjonale konkurranser med utenlandske regler, men med Rogalandsmesterskapet denne helgen og Norgescup i Søgne førstkommende helg er det Norge som gjelder. Nå er det bare å få til den kanten jeg ikke klarte i det lokale mesterskapet, så er jeg klar!

Foto og video: Martin Haga

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser