Sander ble årets gjennombrudd

Det har vært noen spennende uker for unge Sander etter at nominasjonen ble kjent. – Jeg hadde håpet på at det skulle gå veien, talen var skrevet, men de andre som var nominerte hadde også hatt en god sesong, forteller han selv. – Spenningen var stor da vi kom til Gardermoen hotell og møtte alle de andre nominerte. Vi satt ved eget bord sammen med juryen og lederne i Motorsportforbundet.

«Årets gjennombrudd» var den første gruppen som skulle motta prisen. Da konvolutten ble åpnet og prisutdeler sa at det like gjerne kunne ha hett «årets beinbrudd», gikk det en iling gjennom Sander siden han måtte opp på scenen og holde tale. Med 370 motorsportfolk tilstede i salen, samt to gjester fra Nederland, var han selvfølgelig litt nervøs.

– Etter min beste sesong så langt i karrieren var det moro å få kredit for dette på motorsportsgallaen, forteller Sander videre. – Jeg vil igjen takke mamma og pappa som ga meg lov til å reise til Nederland som 15-åring for å bo i bobil og trene motocross. Takk til min første trener Morten Bjerkli og min andre trener Kristen Vangsbakken, som fremdeles er min trener gjennom NTG motocross i Bærum. Jeg vil også takke NTG Bærum for at de legger til rette for at jeg kan gå på skole og kjøre motocross i Nederland. Samt hovedsponsor i Nederland, Van der Vegt Motor med Gerco, Yannick, Danny og Jan. Uten dem hadde det ikke vært mulig å kjøre rundt hele Europa.

Sander fikk faktisk også takket de to fra teamet på nederlandsk, siden disse selvsagt ikke forsto mye av det som ble sagt fra scenen.

Han gleder seg nå veldig til å komme skikkelig i gang med trening igjen etter lårbeinsbruddet for tre uker siden. Han er på god vei og har lagt krykkene på hylla allerede.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser