Sander Agard-Michelsen i lag-VM i motocross.

Klassene var MX1, MX2 og Åpen. Sander ble plassert i Åpen klasse, og dette betydde at han kjørte med førere 450 cc-førere, mens Sander selv kjører 250 cc.

Han følte før start at han var sjanseløs mot verdens beste motocrossførere, blant annet Jeffrey Herlings på 450 cc, og han hadde dermed et avslappet forhold til det hele. Da starten gikk i kvalifiseringen, kom Sander sist ut, men han formelig lekte seg på sykkelen og plukket inn en etter en. Det stilte 38 stykker til start, Sander jobbet seg oppover til en 24. plass i mål, mens de andre to norske ble nummer 20 og 27 i sine kvalifiseringsheat.

Den laveste plasseringen slettes, og dermed fikk laget 44 poeng. Det er de 20 beste lagene som går til A-finalen, mens Sander, Kevin og Håkon ble nummer 25 og havnet i B-finalen.

Det regnet og ble et skikkelig mud race under B-finalen. Alle tre på laget kjørte sammen. Sander fikk nok en dårlig start, men plukket førere jevnt og trutt, og etter en runde lå han som nummer 11.  Sander fortsatte å plukke og ble liggende på en sjetteplass. Dessverre ble det en velt, men etter mye riv og slit fikk han hjelp til å få opp sykkelen fra gjørma. Sander tapte cirka ett minutt på velten, men fikk opp flyten igjen, fikk en god følelse, og presset rundetidene nedover.

Sander endte på en 10. plass, og med rundetider blant de fire beste sier han seg skikkelig fornøyd med egen innsats, og at det var godt å kjenne at alt fungerte igjen. De andre to på laget ble nummer 13 og 21. Totalt ble Norge nummer 24 i lag-VM i motocross i 2017.

– Nå har jeg ett løp igjen denne sesongen, Åpne Nederlandske om to uker. Etter det venter en spennende tid om hva som skjer neste sesong. Jeg reiser hjem til Norge 16.oktober og blir hjemme noen uker før det blir en tur til Nederland igjen. Gleder meg til sesongen 2018, forteller Sander i sin pressemelding.

Bildene er levert av teamet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser