Saksøker H-D på grunn av manglende ABS

En amerikansk mann som krasjet med sin Harley-Davidson har nå gått til sak mot produsenten på grunn av at ABS-enheten ikke virket. Problemet er bare at sykkelen aldri hadde noe ABS. Det hindrer likevel ikke motorsyklisten å kreve tre millioner dollar.

Mannen var ute på tur med sin kone i passasjersalen da han plutselig gikk overende med sin Road Glide. Kvinnen skadet seg så alvorlig i sammenstøtet med bakken at hun har permanente hjerneskader.

– «Damer liker ABS»
Da politiet dukket opp forklarte mannen at det måtte være noe feil siden ABS-en ikke hadde fungert som det skulle. Da det senere viste seg at Harleyen ikke hadde bremsesystemet i det hele tatt, saksøkte han produsenten, siden han trodde at ABS-lampen i displayet indikerte at han hadde det. Dessuten hadde, ifølge saksøker, selgeren av motorsykkelen brukt det som et argument at «damer liker ABS».

Saksøkte hevder på sin side at det ikke er merkelig at en motorsykkel uten ABS likevel har en lampe for det i displayet, og hvis den ikke lyser når man starter, burde alle forstår at det ikke eksisterer. De mener også at mannen burde kjenne til motorsykkelens utstyr etter 15 måneders eierskap og 2000 mil.

Hvis Harley-Davidson taper risikerer de å måtte betale mannen tre millioner dollar og de står sannsynligvis overfor en massiv tilbakekalling av motorsykler i USA.

Hva mener du om denne saken? Burde han visst bedre, eller må H-D ta denne på sin kappe?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser